Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Bautista ostaja nezaustavljiv

VN Nizozemske - 1.Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.04.2023 20:04

Tudi kazen in štart treh mest nižje kot se je kvalificiral ni ustavila dirkača Ducatija.

Matic Kovačič

Zmagovalec prve, daljše 21 krogov dolge preizkušnje prvenstva Superbike v nizozemskem Assnu je kljub štartu iz četrtega mesta po kazni zaradi počasne vožnje na dirkaški liniji med kvalifikacijami postal Ducatijev tovarniški dirkač Alvaro Bautista, ki je tako slavil še šestič na prvih sedmih dirkah letošnje sezone, Ducatiju pa pridirkal 398 zmago v zgodovini. Na drugem mestu je z zaostankom treh sekund dirko zaključil dirkač Kawasakija Jonathan Rea, ki v drugi polovici dirke ni uspel držati Ducatijevega ritma, vseeno pa je prišel do štiriindvajsetih stopničk na nizozemskem dirkališču v svoji karieri. Zadnje mesto nastopničkah si je zagotovil Yamahin tovarniški dirkač Toprak Razgatlioglu.

Ekipni Yamahin uspeh je s četrtim mestom dopolnil Andrea Locatelli, ki se je v zadnjem krogu uspel prebiti pred rojaka Axla Bassanija, ki je tako s svojim Ducatijem dirko zaključil kot peti. Prvo šesterico je po pridobitvi več mest v zadnjih nekaj krogih na koncu zaključil dirkač ekipe GRT Yamaha Dominique Aegerter.

Takoj za švicarskim novincem se je na končnem sedmem mestu znašel drugi tovarniški dirkač Kawasakija Alex Lowes, hkrati pa se je znašel v sendviču obeh dirkačev ekipe GRT, saj je kot osmi zaključil Avstralec Remy Gardner. Deveto mesto si je v zadnjem krogu uspel zagotoviti dirkač ekipe Barni Ducati Danilo Petrucci, na končno deseto pa je v zadnjih nekaj krogih po težavah s prekomerno obrabo sprednje pnevmatike padel tovarniški dirkač BMW-ja Scott Redding.

Med dobitnike točk so se sicer uvrstili še tovarniški dirkač Honde Xavi Vierge na enajstem mestu, kot dvanajsti je dirko zaključil ameriški dirkač ekipe Bonovo BMW Garrett Gerloff in tik pred ljubljencem domače publike, Reddingovim moštvenim kolegom iz tovarniške ekipe BMW Michaelom van der Markom na trinajstem mestu. Kot štirinajsti je zaključil nemški dirkač ekipe GoEleven Ducati Philipp Oettl, zadnjo točko pa si tokrat s petnajstim mestom v zanj katastrofalnem vikendu do sedaj zagotovil drugi tovarniški dirkač Ducaitja Michael Rinaldi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija