Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Bautista ponovno na vrhu

VN Nizozemske - Superpole Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.04.2023 16:29

Dvojec Bautista-Ducati ostaja nerešljiva uganka za konkurenco.

Matic Kovačič

Superole dirko, ki določa prve tri štartne vrste za drugo daljšo dirko Superbike razreda in je tokrat zaradu tehnične okvare Lorisa Baza v krogu za ogrevanje štela le 8 krogov, je dobil Ducatijev tovarniški dirkač Alvaro Bautista, ki je tako slavil drugič v tem vikendu, 39. v karieri, hkrati pa Ducatiju pridirkal 399. zmago v zgodovini prvenstva. Na drugem mestu je z zaostankom manj kot sekunde zaključil dirkač Kawasakija Jonathan Rea in tako na svoj račun vpisal petindvajsete stopničke na nizozemskem dirkališču, zadnje mesto na stopničkah in zadnje mesto v prvi štartni vrsti pa si je zagotovil še dirkač Yamahe Toprak Razgatlioglu.

Na končnem četrtem mestu je kratko dirko zaključil drugi tovarniški dirkač Kawasakija Alex Lowes, pred drugim Yamahinim tovarniškim dirkačem Andreo Locatellijem na petem mestu, prvo šesterico pa je tokrat zaključil italijanski dirkač ekipe Motocorsa Ducati Axel Bassani.

Končno sedmo mesto in štart iz začetka tretje vrste si je zagotovil švicarski dirkač ekipe GRT Yamaha Dominique Aegerter, ki je na štartno-ciljni ravnini za seboj uspel zadržati tovarniškega dirkača nemškega BMW-ja Scotta Reddinga, oba dirkača pa je na koncu ločilo le 71 tisočink sekunde. Zadnjo točko si je za deveto mesto zagotovil tovarniški dirkač Honde Xavi Vierge, ki je tako zapolnil zadnje mesto v prvih treh štartnih vrstah.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija