Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Bautistin trojček za Ducatijev vpis v zgodovino

VN Nizozemske - 2.Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.04.2023 17:42

Španec s tretjo zmago v vikendu in skupno jubilejno štirideseto v karieri še dodatno utrdil vodstvo v skupnem seštevku, ki sedaj znaša 56 točk.

Matic Kovačič

Tudi druga, daljša 21 krogov dolga preizkušnja v Assnu je dobila enakega zmagovalca kot prvi dve dirki, saj je Alvaro Bautista slavil še tretjič, tokrat s prednostjo skoraj štirih sekund prek konkurenco. S tem dosežkom pa je zapisal Ducati v zgodovino, saj je italijanski proizvajalec tako slavil jubilejno 400. zmago v zgodovini prvenstva. Na končnem drugem mestu je tokrat dirko zaključil Yamahin tovarniški dirkač Toprak Razgatlioglu, ekipni uspeh Yamahe pa je dopolnil njegov moštveni kolega Andrea Locatelli, ki je osvojil tretje mesto.

Tudi na četrtem mestu je zaključil Yamahin dirkač, saj je naslednji skozi cilj pridirkal dirkač ekipe GRT Dominique Aegerter in dosegel svojo najboljšo uvrstitev v kratki karieri dirkača razreda Superbike. Na končnem petem mestu je dirko zaključil italijanski dirkač na satelitskem Ducatiju Axel Bassani, ki je moral četrto mesto zaradi sekanja zadnje šikane v zadnjem krogu sicer moral prepustiti švicarskemu tekmecu, prvo šesterico pa je tokrat zaključil še Aegerterjev moštveni kolega Remy Gardner in s tem zabeležil svojo najboljšo uvrstitev.

S sedmim mestom je po eni strani boljši, po drugi pa nov zelo težak vikend za BMW zaključil tovarniški dirkač Scott Redding, ki je za seboj na štartno ciljni ravnini uspel zadržati Danila Petruccija, ki je tako za ekipo Barni osvojil končno osmo mesto, oba dirkača pa je na koncu ločilo le 75 tisočink sekunde. Do končnega devetega mesta se je po začetku iz začelja po padcu na oglednem krogu uspel priti Kawasakijev tovarniški dirkač Alex Lowes, prvo deseterico pa je zaključil drugi tovarniški Ducatijev dirkač Michael Rinaldi v zanj in za njegovo prihodnost precej slabem vikendu, saj je v nevarnosti da po koncu letošnje sezone izgubi sedež v tovarniški ekipi Ducatija.

Med dobitnike točk so se sicer uvrstili še Philipp Oettl iz ekipe GoEleven Ducati na enajstem mestu, Garrett Gerloff iz ekipe Bonovo BMW je bil na koncu dvanajsti, Lorenzo Baldassarri je s trinajstim mestom prišel do svoje in za ekipo GMT94 Yamaha najboljše uvrstitve v prvi sezoni nastopanja v razredu Superbike, medtem ko je dve točki ekipi Petronas MIE Honda s štirinajstim mestom pridirkal Malezijec Hafizh Syahrin. Zadnjo točko in svojo sploh prvo v letošnji sezoni je za ekipo Puccetti Kawasaki osvojil Britanec Tom Sykes in tako na pozitiven način zaključil izjemno težaven začetek sezone, saj je v prvih devetih dirkah sezone kar sedemkrat odstopil zaradi tehničnih težav.

Omeniti velja še padec Jonathana Ree, potem ko je bil v boju za stopničke, s čimer sedaj v prvenstvu za vodilnim Bautisto zaostaja že več kot 100 točk, ter izjemno grd padec nesrečnega Michaela van der Marka, ki si naj bi po prvih poročilih zlomil levo stegnenico.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija