Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Binder slavil drugič letos

VN Španije - Sprint Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.04.2023 18:23

Južnoafriški dirkač navdušil z izjemno atraktivno in agresivno vožnjo.

Matic Kovačič

Zmagovalec MotoGP Sprint dirke, ki je potekala na zelo razgretem asfaltu dirkališča v Jerezu, je postal južnoafriški dirkač tovarniške ekipe KTM, potem ko je večino dirke bil hud boj z moštvenim kolegom Jackom Millerjem, preden se je v zadnjih dveh krogih uspel prebiti v vodstvo in osvojiti zmago, oba tovarniška dirkača avstrijskega proizvajalca pa sta navdušila z več zelo atraktivnimi drsenji, še posebej na zaviranjih. Na končnem drugem mestu je sicer dirko zaključil tovarniški dirkač Ducatija Francesco Bagnaia, potem ko se je po napaki Millerja v zadnjem prebil pred Avstralca, slednji pa je v svojem četrtem vikendu v oranžnih barvah s tretjim mestom prišel do prvih sobotnih stopničk.

S končnim četrtim mestom je popolno prevlado KTM-a in Ducatija na kratki preizkušnji potrdil španski dirkač ekipe Pramac Jorge Martin, s petim mestom je odlično formo po prestopu v ekipo RNF in povratku po poškodbi nadaljeval portugalski dirkač Miguel Oliveira, s šestim mestom pa je v svojem prvem dirkaškem nastopu po 18 mesecih navdušil KTM-ov testni dirkač Dani Pedrosa, ki je dokazal da bi 37 letih še ni za odpis.

Do končnega sedmega mesta se je po novem slabem štartu prebil tovarniški dirkač Aprilie Maverick Vinales, ki je bil poleg Oliveire edini med dobitniki točk, ki se je odločil za uporabo trše izmed dveh zadnjih pnevmatik, ki jih imajo dirkači na voljo ta dirkaški vikend. Osmo mesto in dve točki si je ob koncu zagotovil Johann Zarco iz ekipe Pramac Ducati, zadnji dobitnik točk pa je bil z devetim mestom dirkač ekipe Mooney VR46 Marco Bezzecchi, ki je uspel obdržati tudi vodstvo v skupnem seštevku.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija