Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Še dolgo ne bi smeli izvedeti

Franz Tost
Še dolgo ne bi smeli izvedeti
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
02.05.2023 00:31

Franz Tost po 18 letih zapušča AlphaTauri, toda vest o njegovem odhodu je dosegla javnost prezgodaj.

Urša Prosenjak HB Press

Novica o Tostovem odhodu je izbruhnila nepričakovano, čeprav je že pred časom večkrat namignil, da počasi razmišlja o upokojitvi. Za upokojitev se je odločil sam. »To je bila povsem moja odločitev, o tem sem začel premišljevati že pred dvema letoma.«

»Rad imam Formulo 1, toda to je zgodba, ki se mora končati. Sploh pa imamo zdaj rešitev, dva čudovita človeka, ki me bosta zamenjala. Zato mislim, da je zdaj najboljši čas, da zapustim Formulo 1,« je povedal.

O nenadni napovedi odhoda pa je novinarjem pojasnil: »Povedano po pravici, ni bilo načrtovano, da izveste že zdaj. To smo načrtovali za veliko kasneje, vendar so se že pojavljala ugibanja, nekaj informacij je že ušlo. Vem, da ste profesionalci, zato nisem želel stopiti pred vas in trditi, da nič ne vem o tem, ker poznam vaše delo. Najava upokojitve pa je bila prvotno načrtovana za kasneje letos.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
kimikaze02.05.2023 20:40
Vse skupaj zelo pričakovano. Sploh po tistem "I don't trust my engineers" in načinu kako je to izrekel, se je dalo ugibati, da so v ekipi trenja in da bo nekdo šel.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija