Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Koliko kilometrov prepotujejo ekipe v enem letu?

Logistika
Koliko kilometrov prepotujejo ekipe v enem letu?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
03.05.2023 21:57

Ekipe v Formuli 1 preživijo velik del življenja na poti. Letos, ko je koledar še posebej natrpan, dirke pa si ne sledijo vedno v geografsko smiselnem zaporedju, bo teh potovanj še več. Pri Ferrariju so izračunali, koliko kilometrov bodo člani njihove ekipe prepotovali v letu 2023.

Urša Prosenjak HB Press

Sergio Bondi je pri Ferrariju vodja logistike. Odgovoren je za to, da vsa oprema in vsi člani prispejo ob pravem času na pravo mesto. Zato je tudi preračunal, koliko kilometrov znaša seštevek vseh njihovih potovanj. »V letošnjem letu bomo prepotovali približno 230.000 kilometrov,« je razkril.

Njegova naloga je, da potekajo vsa potovanja čim bolj gladko. »Največji izziv je najti najboljše povezave in prevoznike, da je naše osebje čim manj izpostavljeno negativnim vplivom potovanj, kot sta na primer jet lag in stres. To pomeni preučevanje širokega razpona opcij, kot so čarterski poleti ali linije, ki najbolje ustrezajo potrebi po počitku in urniku naslednje dirke. Kar se tiče hotelov, je prva prioriteta bližina dirkališča, da čim bolj skrajšamo čas potovanja na tleh,« opisuje Bondi svoje delo.

V letošnjem letu je na koledarju 23 dirk, prihodnje leto pa bo še ena več, kar bo povečalo število potovanj, za Sergia Bondija pa bo pomenilo nov izziv, s katerim se bo spopadal.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija