Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Nov popoln vikend za Bautisto

VN Katalonije - 2. Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
08.05.2023 11:39

Španec v barvah Ducatija ničesar ne prepušča naključju in z veliko hitrostjo drvi k novemu naslovu prvaka.

Matic Kovačič

Enajst zmag v prvih dvanajstih dirkah sezone. S takšnim dosežkom se lahko na začetku letošnje Superbike sezone pohvali Ducatijev tovarniški dirkač Alvaro Bautista, ki se je tudi na drugi daljši dirki v Barceloni sprehodil do nove zmage, saj je tokrat slavil s prednostjo 8.5 sekunde pred dirkačem Yamahe Toprakom Razgatlioglujem, ki je v zadnjem ovinku dirke uspel prehiteti Bautistinega moštvenega kolega Michaela Rinaldija.. Slednji se je na koncu moral zagotoviti s končnim tretjim mestom, potem ko zaradi uničenih gum v zadnjih dveh krogih dirke ni uspel zadržati prednosti pred turškim dirkačem.

Na mesta tik pod stopničkami sta se na drugi dirki uvrstila oba tovarniška dirkača Kawasakija, tokrat je Alex Lowes osvojil četrto mesto, medtem ko je Jonathan Rea cilj prečkal kot peti, sekundo in pol za moštvenim kolegom, zadnje mesto v prvi šesterici pa si je zagotovil domačin in tovarniški dirkač Honde Xavi Vierge, ki pa je za zmagovalcem zaostal že debelih 15 sekund.

Naslednji je skozi cilj pridirkal tovarniški dirkač Yamahe Andrea Locatelli, ki je s sedmim mestom vpisal njegov najslabši rezultat v sicer zelo konstantem začetku letošnje sezone,v dvoboju dveh Yamah pa je uspel premagati dirkača ekipe GRT Dominiqua Aegerterja, ki je na koncu zaključil kot osmi. Deveto mesto si je na dirki, na kateri si je obetal neprimerno več, zagotovil drugi Hondin tovarniški dirkač Iker Lecuona, deseterico pa je zaključil dirkač ekipe Bonovo BMW Garrett Gerloff v zelo solidnem vikendu za ameriškega dirkača.

Med dobitnike točk so se sicer uvrstili še enajsti Axel Bassani, ki se mu ni izšlo tveganje z uporabo trše zadnje pnevmatike, kot dvanajsti je skozi cilj pridirkal njegov rojak na še enem Ducatiju Danilo Petrucci, medtem ko si je Avstralec Remy Gardner z Yamaho zagotovil končno trinajsto mesto. Štirinajsto mesto in dve točki je na svoj račun vpisal Nemec Philipp Oettl na še enem Ducatiju, zadnjo točko pa je osvojil britanski dirkač Bradley Ray z Yamaho.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija