Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

20 let od nepozabne tekme

Skok v zgodovino
20 let od nepozabne tekme
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
14.05.2023 12:02

Na današnji dan pred dvajsetimi leti je v Novi Gorici potekala dobrodelna nogometna tekma med slovenskimi medijskimi zvezdami in ekipo Nazionale Piloti. Slednji je načeloval Michael Schumacher.

Matej Natek Matej Natek

14. maja 2003 je Športni park v Novi Gorici, na pobudo Mirana Ališića in Francija Jerančiča, gostil dobrodelno tekmo, katere glavni namen je bil pomagati žrtvam min v državah nekdanje Jugoslavije. Vlogo glavnega pokrovitelja in organizatorja pa je, pod vodstvom Vojka Konjedica, odigralo podjetje HIT. Odziv je bil seveda velik, saj na tekmi ni nastopil zgolj Michael Schumacher, temveč tudi Fernando Alonso, Max Biaggi, Jarno Trulli, Giancarlo Fisichella, Felipe Massa, Ricardo Patrese, Giorgio Pantano in drugi. Domači zvezdniški zasedbi pa so načelovali Sašo Udovič (ki je zabil kar tri od štirih zadetkov), Jure Košir, Miran Stanovnik, Srečko Katanec, Franci Petek, Branko Đurić – Đuro, Jože Potrebuješ in drugi. Tekma se je v vetrovni Novi Gorici končala s prijateljskim izidom 4:4, kar pa je bilo seveda povsem drugotnega pomena.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija