Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Proizvodnja Tonaleja in Pande ovirana zaradi umazanih stranišč

Stellantis
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
16.05.2023 02:03

V italijanski tovarni se je upočasnila proizvodnja modelov Alfa Romeo Tonale in Fiat Panda. Razlog so nehigienske razmere v sanitarnih prostorih in splošno slabo stanje tovarne, zaradi česar delavci protestirajo.

Urša Prosenjak

»Del zaposlenih v tovarni Pomigliano pri Neaplju je v petek v okviru tretjega dne protestov za dve uri prekinil delo,« je povedal Simone Marinelli, vodja avtomobilske podružnice sindikata Fiom. »Tovarna je umazana, stranišča smrdijo. Primanjkuje delovnih kombinezonov, nekateri delavci morajo na zamenjavo starih in dotrajanih čakati več mesecev.«

Stellantis zavrača očitke o brezbrižnosti do delovnih pogojev. Predstavnik za stike z javnostjo je zatrdil, da podjetje s svojimi delavci ravna spoštljivo in zakonito, ob upoštevanju konkurenčnega okolja avtomobilske industrije.

Situacija v Pomiglianu pa ni osamljena, saj na slabe delovne pogoje opozarjajo tudi v drugih tovarnah. S podobnimi težavami se spopadajo proizvodni obrati v Franciji, ki bo besedah vodje tamkajšnjega sindikata CFDT  Christine Virassamy niso ustrezno vzdrževani. »Stranišča so pogosto zamašena, pogosto primanjkuje mila, težava je tudi nepokošena trava. Poleti ni ventilatorjev in je v tovarnah zelo zatohlo.«

Xavier Chereau, Stellantisov kadrovski direktor, pojasnjuje, da je podjetje novembra izvedlo anketo med zaposlenimi in pozvalo vodje tovarn, naj pripravijo akcijski načrt za zagotavljanje higienskih razmer v objektih. Po njegovih besedah ​​je nova raziskava načrtovana za konec tega meseca.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens16.05.2023 08:49
Prvi vpogled v dejansko stanje podjetja se odraža na stranišču.
Grozny16.05.2023 17:54
Se steinjam, ampak kaj ima pri tem veze nepokošena trava? Ovira proizvodnjo? Sicer pa: kot je @klemens napisal, vse se začne in konča na WC.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija