Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Ohranjanje značaja znamke je vredno žrtvovanja dosega

Polestar
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
16.05.2023 21:18

Direktor podjetja Polestar Thomas Ingenlath je spregovoril o odnosu med dizajnom in dosegom, pri čemer je priznal, da bi bil pripravljen žrtvovati nekaj dosega za ohranitev identitete znamke.

Urša Prosenjak

Večina proizvajalcev električnih avtomobilov skuša napraviti svoja vozila čim varčnejša in doseči čim večji izkoristek energije, čemur podredijo tudi oblikovanje. Nekdanji oblikovalec Ingenlath pa je prepričan, da mora oblikovanje ostati ključna prioriteta.

Priznava sicer, da je pomembno oblikovati avtomobile s konkurenčnim dosegom, vendar poudarja, da doseg ni edino, kar je kupcem pomembno pri nakupu električnega avtomobila. Ključno vlogo ima tudi oblika. »Osebno bi se nedvomno odpovedal določenemu odstotku dosega v zameno za kakovost značaja avtomobila. Seveda pa mora biti to sprejemljiv odstotek. Prepričan sem, da bi to cenili tudi kupci.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens16.05.2023 21:47
5 km gor ali dol. Se strinjam s Thomasom.
alfafil16.05.2023 23:56
Odvisno koliko procentov bi s tem izgubil.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija