Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Poplave ogrožajo dirko, paddock evakuiran
Imola
Poplave ogrožajo dirko, paddock evakuiran
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
17.05.2023 01:00

Prihodnji konec tedna je na sporedu prva letošnja evropska dirka, vendar so trenutne vremenske razmere v regiji Emilia-Romagna zaskrbljujoče. Pojavile so se celo govorice o možnosti odpovedi dirke v Imoli.

Urša Prosenjak

Imola se že drugič ta mesec spopada z močnim deževjem in poplavami. V začetku maja so bile nekatere ulice poplavljene in več ljudi so morali evakuirati. Organizatorji tamkajšnje dirke so takrat zagotovili, da dogodek ni v nobeni nevarnosti, zdaj pa so vremenoslovci ponovno napovedali neurja, aktiviran pa je bil celo rdeči alarm. Prebivalce pozivajo, naj se ne odpravljajo na pot.

V Formuli 1 lahko dež oteži izvedbo dirke ali jo celo onemogoči. O odpovedi za zdaj še ni govora, vendar pa organizatorji omenjajo možnost zamud pri postavljanju mobilne infrastrukture, saj so zaradi  poplav območje dirkališča morali evakuirati.

Novinar Albert Fabrega, ki je že v Imoli, je na Twitterju objavil video:

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jetman17.05.2023 12:59
Padavine bodo v naslednjih dneh manj intenzivne. Sama dirka bo izvedljiva, če bodo uspeli pripraviti dirkališče in okolico.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija