Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Red Bull lahko premagamo na treh dirkališčih

Fernando Alonso
Red Bull lahko premagamo na treh dirkališčih
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
17.05.2023 02:11

Fernando Alonso je sezono začel več kot odlično, vseeno pa se zdi zmaga nemogoča in Red Bull nepremagljiv. Veteran med dirkači ne obupuje. Pozna namreč tri dirkališča, kjer Red Bullova zmaga ni samoumevna.

Urša Prosenjak HB Press

Zaradi očitne premoči avstrijske ekipe bo moral Aston Martin dobro izkoristiti tudi najmanjšo Red Bullovo slabost. Fernando Alonso je prepričan, da je zmaga mogoča, čeprav bo težko dosegljiva. To se lahko zgodi na stezi z malo ravninami in veliko počasnimi ovinki.

»Zdi se, da imamo avto, ki morda ni najhitrejši na ravninah. To moramo izboljšati, vendar smo v ovinkih zelo dobri. Zato bi stavil na najpočasnejše steze, kot so recimo Monako, Budimpešta in Singapur,« napoveduje dvakratni svetovni prvak.

Monako je izmed teh treh prvi na vrsti čez približno dva tedna. Na ozkih ulicah kneževine lahko Alonso vsekakor izkoristi nujni kaos in morebitne varnostne avtomobile. V svoji karieri je 41-letnik dvakrat zmagal v Monaku, v letih 2006 in 2007. Lani je z ekipo Alpine tam zasedel sedmo mesto.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija