Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Nova platforma za novo družino Mercedesovih električnih kombijev

Napovedujemo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
17.05.2023 14:31

Pri Mercedesu za leto 2026 načrtujejo na trg poslati elektrognani lahko gospodarsko vozila nove dobe, ki ga že razvijajo na novi namenski platformi.

Peter Pirkovič Mercedes

Oznaka platforme se glasi VAN.EA-P, v praksi pa bo to pomenilo, da bodo na njej gradili potniške in tovorne kombije srednjih in velikih dimenzij. Natančnih podatkov za zdaj še ne razkrivajo, dejstvo pa je, da želijo do leta 2030 doseči cilj, da bo v njihovi ponudbi več kot 50 odstotkov baterijskih vozil. Ne glede na nove ambicije kaže, da bodo vzporedno, po letu 2030, v ponudbi še vedno ohranjali tudi lahka gospodarska vozila s klasičnimi motorji.

Nova modularna platforma je zasnovana na način, da je pogonska enota nameščena na sprednji osi, medtem ko ta omogoča umestitev dodatne pogonske enote tudi zadaj, kar bi pomenilo štirikolesni pogon. Baterijski del bo imel prostor med sprednjo in zadnjo osjo, zagotavljal pa naj bi vsaj 510 kilometrov dosega. Vse nove električne kombije bodo pri Mercedesu izdelovali v treh tovarnah – v Nemčiji, Španiji in na Poljskem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija