Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Nekdanji direktor Audija priznal krivdo

Afera Dieselgate
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.05.2023 03:56

Nekdanji izvršni direktor Audija Rupert Stadler je priznal, da je zagrešil goljufijo in pomagal prikriti škandal z dizelskimi emisijami.

Urša Prosenjak

Stadlerju sodijo od leta 2020, potem ko sta Volkswagen in Audi priznala uporabo nezakonite programske opreme za goljufanje na testih emisij. Nekdanji izvršni direktor je pred tem zavrnil obtožbe in vztrajal, da ni vedel, kaj se je dogajalo. Šele ta mesec je priznal svojo vpletenost v okviru sodnega sporazuma o priznanju krivde.    

Ulrike Thole-Grolle, Stadlerjeva zagovornica, je sodišču prebrala izjavo, ki navaja, da nekdanji izvršni direktor Audija ni vedel, da je bilo z vozili manipulirano in da so bili kupci oškodovani, da pa je to prepoznal kot možnost in sprejel to tveganje. »Razumem, da bi bila z moje strani potrebna večja skrb,« je zapisal v izjavi.

Izjava ni bila presenečenje, saj je predsedujoči sodnik v začetku tega meseca razkril, da bo Stadler kaznovan s pogojno zaporno kaznijo do dveh let in denarno kaznijo v višini 1,1 milijona evrov, a le pod pogojem, če bo priznal svojo vpletenost v škandal in če bo priznal krivdo goljufije iz malomarnosti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even7718.05.2023 04:35
Sicer že povsem nezanimiva in precej pozabljena stvar. Pa vendar - če so tu, po eni strani, eni pač priznali, koliko vseh drugih, ki se tej "dejavnosti" ravno tako niso izogibali, pa po drugi strani niso? Sploh pa - je to ob vsej EV evforiji še sploh pomembno? Nekateri bi rekli, da je iz vsega skupaj in na koncu koncev izšel en sam, velik plus. Je res?
skrivo18.05.2023 08:07
To je bila velika goljufija, čuti jo pa zdravstvo preko večjega števila obolelih. Še TEŠ6 manj NOx spusti v zrak kot tile goljufi, saj TEŠ6 uporablja adblue!
7even7718.05.2023 08:19
Fino, za TEŠ6. Sicer pa ta "goljufija" (ja, v navednicah zgolj ali predvsem zato, ker so jo ZELO uspešno sproducirali pred desetletjem točno tam, kjer jim je za to dokaj malo mar (ZDA) in s strani predvsem tistega, ki tam čez takrat ni bil prvi po prodanih enotah), kot rečeno, ni bila stvar samo enega in edinega proizvajalca- Bom rekel žal.
rovokopac18.05.2023 08:23
Kaznovan bi morali biti bolj zato, ker so bili toliko nesposobni, da je to prišlo ven. Nemci znajo zelo dobro loviti tisočinke pri natančnosti, ko pa je treba malo programiranja, so pa pogrnili oz. nekdo je hotel preveč. Ne govorim samo o avtomobilih. Pri strojih recimo znajo zelo vse natančno narediti. Vse paše skupaj. Pogrnejo pa pri postranskih rečeh.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija