Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Policijski avtomobili preizkusili revolucionarne gume brez zraka

Michelin
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
20.05.2023 22:47

Michelinove revolucionarne brezzračne gume so opravile testiranje pri hitrosti do 210 km/h.

Urša Prosenjak

Ob predstavitvi ideje je Michelin sicer napovedal, da bo revolucionalno gumo lansiral že v letu 2022, a se je časovnica nekoliko zamaknila. Zdaj se večleti razoj pribljižuje koncu, uspešno pa so zaključena tudi testiranja pri visokih hitrostih, natančneje pri hitrosti  210 km/h. Ker so ustrezne za tolikšne hitrosti, so primerne tudi za policijska vozila.

Michelinov podpredsednik Bruno de Feraudy je razkril, da je policija pokazala veliko zanimanja za preizkus njihovih novih gum, saj bi prav s temi gumami zlikovcem preprečili izvajanje glavnega načina onesposobljanja policijskih avtomobilov. Nepridipravi namreč policijskim avtomobilom radi predrejo gume, z novimi Michelinovimi gumami pa to ne bi bila več težava.

»Zato so želeli preizkusiti naše nove gume Uptis in na našem internem poligonu so jih preizkusili pri hitrosti 210 km/h, kar je dobro delovalo,« je še dodal De Feraudy. Ni pa znano, s katerimi avtomobili so testirali gume.

Po zadnjih napovedih naj bi se serijska proizvodnja in prodaja gum Michelin Uptis začela prihodnje leto.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo20.05.2023 23:37
Tole bi bilo zanimivo preizkusiti. Edino nekaj bodo morali narediti, da kamenčki, led/sneg, blato,... ne bodo prišli med špranje; morda dajo čez neko gumi membrano.
aichi21.05.2023 19:07
Zakaj je to boljše kot obična guma?
skrivo21.05.2023 22:54
Ker bi potencialno zmanjšalo stroške menjave, ko se obrabi (za njih bo ceneje kot cela guma, za uporabnike pa sprva 5x dražje), pa odpada bi bilo manj, v ovinku se manj podaja, kar morda nekoliko izboljša odzivnost in ne moreš imeti klasičnega gumi defekta. Po drugi strani je pa ziher težja (nevzmetena masa), glasnejša, ne moreš je s tlakom štelat glede na obremenitev vozila in še bi se kaj našlo. Zelo verjetno se ta novotarija še ne bo kmalu prijela, morda tudi nikoli.
shark91122.05.2023 11:37
Tole je po mojem neumna ideja,ki se v praksi ne bo obnesla! (pa še grdo zgleda). Sploh pa je smešna ideja, da nepridipravi nebi mogli tega poškodovat...hah, še lažje kot klasično gumo, tukaj bodo samo zarezali v rob gume in ta bo za v smeti...
© Copyright 1999-2023 Avtomanija