Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Hvaležen za zadnjih 18 let
Franz Tost
Hvaležen za zadnjih 18 let
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.05.2023 01:52

Franz Tost se ob koncu sezone poslavlja po 18 letih, ki jih je preživel na čelu ekip Toro Rosso and AlphaTauri. Vso kariero se je posvečal usposabljanju mladih dirkačev in je na ta način tudi prispeval k oblikovanju dveh Red Bullovih svetovnih prvakov, Sebastian Vettela in Maxa Verstappna.

Urša Prosenjak HB Press

Zdaj se 67-letni Tost na svojo kariero ozira z dobrim občutkom. »Ni bil le en izstopajoč poudarek, pač pa smo z ekipo gradili skupaj in to je bil fantastičen čas,« je povedal in dodal, da sam raje gleda celoto, kot pa posamezne rezultate.

Ponosen je na organizacijo, ki jo je sooblikoval. »Imamo zared dobre ljudi, entuziaste, ki so strastni do F1 in imajo radi svoje delo. V veselje mi je bilo sestavljati skupno zgodbo s temi ljudmi,« je hvaležen Tost.

Tostova ekipa je deveta v konstruktorskem prvenstvu. Juki Cunoda je ekipi priboril dve točki v tej sezoni. Kljub temu, da je Nycku de Vriesu doslej v Formuli 1 šlo slabo, je Tost ponosen tudi nanj. »Oba voznika se dobro razvijata, kar je lepo videti,« je še dodal.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija