Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Pogajanja med Hamiltonom in Ferrarijem?

Govorice vse glasnejše
Pogajanja med Hamiltonom in Ferrarijem?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.05.2023 23:56

Govorice o morebitnem odhodu Lewisa Hamiltona v Ferrari so vse glasnejše. S sedemkratnim šampionom naj bi se zdaj pogovarjal že predsednik Ferrarija John Elkan.

Urša Prosenjak HB Press

Glede na to, da Mercedesu že dve leti ne gre več tako dobro kot v preteklih letih, je praktično nemogoče, da bi letos Hamilton s trenutno ekipo osvojil osmi naslov. Veliko oči je zato uprtih vanj in marsikdo se sprašuje, v kateri ekipi bi imel boljše možnosti, da preseže rekord, ki si ga deli z Michaelom Schumacherjem. Po poročanju nekaterih medijev naj bi se o morebitni skupni prihodnosti pogovarjal s Ferrarijem.

Daily Mail se sklicuje na informacije dobro obveščenih britanskih in italijanskih virov, poroča pa, da naj bi bil Ferrari pripravljen odšteti kar zajetno vsoto za Mercedesovega dirkača. Govori se o 40 milijonih funtov ali celo več, če bo treba, s Hamiltonom pa naj bi se dogovarjal Elkan osebno.

Če to drži, obenem pomeni tudi, da je Ferrari pripravljen odsloviti enega svojih sedanjih dirkačev. Možno je, da bi bil to Carlos Sainz, vendar bi v tem primeru Hamilton prišel v ekipo k Charlesu Leclercu, ki je bil v zadnjih letih vodilni Ferrarijev dirkač. Druga možnost pa je, da bi Leclerc zapustil Ferrari in odšel v Mercedes.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
odbiti_val23.05.2023 06:49
Dober večer!
jurica23.05.2023 08:03
Nikamor ne bo šel, Lewis je enkrat v karieri zamenjal moštvo in dvomim da ga bo še kdaj.
rovokopac23.05.2023 11:40
Pri razvoju so dali omejitve. Pri voznikih bi pa kar navijali cifre. Morala bi biti meja. Največ 100k€. Še to je preveč.
kimikaze23.05.2023 16:01
Glede na videno zadnjih let, bi dal večjo možnost, da sta dva odlična dirkača pri Ferrariju. Po moje ni tako nemogoče, da bi v tem primeru odšel Sainz, saj Ferrari vsaj trenutno ne preferira tako močno kdo bo št. 1. Medtem ima pa Mercedes po videnem rajši hiearhijo kjer je en dirkač po možnosti brez ukazov hitrejši od drugega, kar pa je trenutno nimajo in imajo samo srečo, da še nimajo odličnega dirkalnika, ker bi drugače že počilo med Russellom in Hamiltonom. Morda bi z Sainzom dobili tisto pravo hierarhijo, ki ne bi povzročala napetosti znotraj ekipe tudi v primeru zmagovalnih nastopov. Potem je pa še tukaj stališče Hamiltona, ki se je znašel v primežu izjemnega talenta. Nekateri pravijo, da je navečja Hamiltonova ovira do 8. naslova slab dirkalnik, vendar je vsakemu jasno da je največja ovira Hamiltona prav Russell, katerega bo vsaj za naslov v tem omejenem času, ki še ga ima, zelo težko premagal in je morda v tem pogledu logično da se spogleduje z drugo ekipo. Zdaj, tudi v drugi ekipi je talent ki ga bo težko premagati, a za enega dirkača do sedaj že 100% ve, da ga bo težko premagati, bedtem ko za drugega še lahko upa, da ga bi lahko :)
Tinito23.05.2023 21:33
S tem sedanjim Ferarijem bi bil na slabšem, kot pri mercedesu..Mečka vsaj pride do konca dirke...
pobunjenik23.05.2023 22:30
Najboljše bi bilo, da ne bi sploh zamenjal moštva, ampak nehal dirkati. Ga ne bi niti malo pogrešal.
Mansell23.05.2023 23:30
Kak Ferarri...razen, če se je odločil, da gre pol v penzijo.
ripmork23.05.2023 23:34
Pomoje je precej večja verjetnost, da Mercedes do 2024 naredi povratek na vrh (sedaj, ko so končno dojeli slabost starega koncepta in ponovno aktivirali Allisona), kot pa da Ferrari spremeni način vodenja ekipe (njihov dolgotrajen in poglaviten problem). Koliko odličnega kadra je že prišlo (in odšlo) iz rdečega tabora brez naslova v zadnjih 15+ letih...
M.S.24.05.2023 08:20
Vsi vemo, kaj pomeni Ferrari v F1. In vemo, da je večini dirkačev želja enkrat voziti za Ferrari. Hamilton je dominiral prejšnje desetletje, podrl vse možne rekorde in pika na i tako veličastni karieri bi bilo voziti za Ferarri, po možnosti jih po 15 letih zopet popeljati do naslova in nekako zapečatiti svoje mesto najboljšega vseh časev v Schumacherjevi ekipi. Sigurno nekaj, kar bi Lewisa zelo motiviralo. Če se ne posreči, lahko gre mirno v pokoj, če slučajno osvoji še ta naslov s Ferrarijem, pol vsi vemo kaj to pomeni. Sedaj koliko je to realno možno, s tem Ferrarijem, s to konkurenco... je pa spet drugo vprašanje. Ampak izgubiti nemora nič, pridobi ogromno, in še doživel bo kako je voziti za Ferrari.
Dynisco24.05.2023 13:05
M.S. pa kolk si ti star? 15?!
© Copyright 1999-2023 Avtomanija