Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Potrjena tudi tretja generacija priljubljene Mazde

Japonska
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.05.2023 11:11

V lanskem letu so po vsem svetu prodali nekaj več kot 365 tisoč primerkov modela CX-5, s čimer je ta samo še utrdil vodilno pozicijo na prodajni lestvici Mazdinih modelov.

Peter Pirkovič

Čeprav so pred časom iz Japonske prihajali signali, da je prihodnost CX-5 nejasna, so avstralski novinarji publikacije Drive dobili potrditev, da inženirji v svojih delavnicah že gradijo novo oziroma tretjo generacijo tega križanca, ki bo luč sveta ugledal sredi leta 2025. Ker se vse bolj približujemo prehodu na popolno elektrifikacijo pogona, pri Mazdi še vedno menijo, da je dovolj časa, zato bodo novo izdajo CX-5 zelo verjetno opremili s hibridnim pogonom, ki ga bodo morda zagotovili pri Toyoti. Nenazadnje, je ta proizvajalec 5-odstotni lastnik Mazde, tesno sodelovanje med obema pa smo v preteklosti že opazili. Povsem mogoče je, da bo novo CX-5 gnal enak hibridni pogonski sklop kot ga ima zdaj RAV4. Več bo znanega čez čas.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija