Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Z Aventadorjem iz šole domov

Bodoči voznik
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.05.2023 22:11

V Melbournu je udeležence v prometu presenetil rahlo nenavaden prizor.

Urša Prosenjak

Večina med nami je svoje prve vozniške izkušnje nabirala v skromnih, starejših avtomobilih nižjega razreda. Današnji bodoči vozniki lahko opremljeni z zeleno tablico L in spremljevalcem nemara sedejo tudi za volan česa razkošnejšega, če imajo premožne starše, vseeno pa je le malo možnosti, da se bodo učili voziti s tako eksotičnim avtom kot nek 16-letnik v Avstraliji.

Na družabnem omrežju so na strani, kjer ljudje objavljajo nenavadne prizore s cest, objavili fotografijo bodočega voznika za volanom Lamborghinijevega Aventadorja SV. Kaj hitro so se nanizali komentarji, da neizkušen voznik ne spada za volan stroja z V12 motorjem in 760 konji, a niti voznik niti lastnik avtomobila nista naredila nič narobe. Zakon, ki ureja to področje, namreč ne določa modela ali vrste avta, ki ga sme voziti imetnik začasnega vozniškega dovoljenja. Spremljati ga mora imetnik veljavnega vozniškega dovoljenja, avto pa mora biti registriran v Victorii. Poleg tega mora bodoči voznik imeti vsaj 16 let.

Kljub temu pa Aventador morda res ni najprimernejši avto za nekoga, ki se šele uči obvladovati avto. Ne le zaradi moči, ki se skriva pod pokrovom, pač pa tudi zaradi dimenzij, predvsem širine, pa tudi zaradi slabše vidljivosti.

Avtor fotografije je ob posnetku še zagotovil, da je mladi bodoči voznik vozil razumno in umirjeno.

<iframe style="border: none; overflow: hidden;" src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https://www.facebook.com/melbournecarspotters/posts/pfbid021NTM2XjwyExxThr2EAJCrMH1KG6bQxqPyxXMsVUwP79WcYASxDj6PCZ3WZARLrfAl&show_text=true&width=500" width="500" height="648" frameborder="0" scrolling="no" allowfullscreen="true"></iframe>

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija