Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Monako je najboljši test dirkačev

Damon Hill
Monako je najboljši test dirkačev
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.05.2023 23:01

Dirka v Monaku je ena izmed najbolj kultnih, pa vendar se vsako leto pojavi polemika, ali naj še ostane na koledarju, ali pa naj svoje mesto odstopi kateremu drugemu prizorišču.

Urša Prosenjak HB Press

Formula 1 skoraj enoglasno zagovarja obstoj monaške dirke. Med zagovorniki so tako trenutni kot tudi nekdanji dirkači, med njimi tudi Damon Hill. Britanec je poudaril, da mora dirka v Monaku ostati na koledarju, med drugim tudi zato, ker je najboljši test za večino dirkačev.

»Za dirkača je Monako ultimativni test. Gre le za tebe, tvoj dirkalnik in stezo. To je tehnično najtežja steza, ki vzpodbudi največ poguma in prisili k popolnemu osredotočenju. Je kot vlakec smrti našega športa, ob katerem ostrmiš. Res je kdaj dirka v nedeljo dolgočasna, toda to je zaradi tega, ker se prava dirka zgodi že v soboto,« je zapisal v svoji kolumni v The Telegraph.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija