Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Ko te v Bugattiju ujame dež

Praktična rešitev
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
03.06.2023 23:02

Bugatti Mistral je roadster, osnovan na Chironu, njegova dokaj opazna lastnost pa je odsotnost strehe. Kar je v sončnem vremenu čudovito, težave pa napočijo, če se vreme poslabša. Eden izmed voznikov je našel precej očitno, a vseeno nenavadno rešitev.

Urša Prosenjak

Ob nedavnem dogodku Concorso d'Eleganza Villa d'Este ob jezeru Como v Italiji se nek voznik Bugattija Mistrala ni želel odpovedati užitku v vožnji kljub dežju. Z nevščečnostjo se je spopadel z improvizirano rešitvijo – odprl je dežnik, ki je se zdi kot uraden dodatek, saj je znamke Bugatti.

Od vseh možnih rešitev se zdi to najboljša izbira. Dežnik se je lepo namestil med med vetrobranskim steklom in zadnjim delom, ker pa je voznik vozil počasi, tudi ni bilo nevarnosti, da bi ga veter odnesel.

Bugatti Mistral je sicer neobičajno tih avto, zlasti ob upoštevanju dejstva, da ga poganjka osemlitrski quadturbo W16 s kar 1.600 konji. Obstaja pa možnost, da je pričujoči primerek le prototip, ki ga poganja elektromotor, saj se dobave kupcem ne bodo začele pred prihodnjim letom. Podobno rešitev je namreč Bugatti uporabljal že v preteklosti pri svojem razstavnem avtomobilu La Voiture Noire.

Mistral bo proizveden v le 99 primerkih, vsi pa so bili prodani že pred lansiranjem, vsak izmed njih za 5 milijonov evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija