Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Newey vreden več od najbolje plačanega dirkača

Martin Brundle
Newey vreden več od najbolje plačanega dirkača
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
06.06.2023 01:57

Red Bull kaže v letošnji sezoni očitno premoč in Martin Brundle pripisuje zasluge glavnemu oblikovalcu Adrianu Neweyu.

Urša Prosenjak HB Press

 

Prednost Red Bulla je zlasti očitna med nedeljskimi dirkami, kjer je ekipa vsakič zmagala z več kot 20 sekundno prednostjo pred konkurenco, razen v Avstraliji, kjer je dirko končala za varnostnim avtomobilom. Nič drugače ni bilo v Španiji, saj je zaostanek za konkurenco ob koncu dirke znašal dobrih 24 sekund.

Po mnenju Martina Brundla je za to prevlado v veliki meri zaslužen oblikovalec Adrian Newey: »Christian Horner mi bo zameril, ker bom to rekel, a ne glede na to, kolikor je vreden najbolje plačani voznik, je Adrian Newey vreden še več.«

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Tinito06.06.2023 06:23
Res je, kjerkoli je izrisoval in ustvarjal so bili najboljši.. Od Williamsa do Maklarna in zdaj Red bula. Človeku bi morali dati nobelovo nagrado, oziroma neko visoko priznanje za najboljšega inženirja, saj je nobelova nagrada v zadnjih letih povsem razvrednotena...sploh tista za mir....
hubertfast06.06.2023 08:25
Treba je vedeti, da je leta 1990 Leyton Housa privlekel na 7 mesto med konstruktorju, celo z enim drugim mestom Ivana Capellija. Naslednje leto je šel k Williamsu, ki je bil na začetku takoj zelo podoben Leytonu. Zanimivo bi bilo videti, če bi ostal pri Leytonu. Kam bi ga privlekel?
Senna4Ever06.06.2023 09:16
Če se vračamo v začetek 90-tih, potem je poleg Neweya vredno omenit še eno ime - Harvey Postlethwaite in njegov znameniti Tyrrell 019. Kot prvi je dvignil nos dirkalnika in s tem omogočil, da je šlo več zraka spodaj s čimer je pospešil pretok le tega in izboljšal aerodinamično učinkovitost. Rešitev, ki so jo tako ali drugače v naslednjih sezonah kopirali vsi (na neki točki tudi Newey) in ki je postala standard v sodobni F1.
miata.knight06.06.2023 11:45
No, saj možakar konkretno zasluži. Pa še plemiški naziv je dobil, tako kot Hamilton. Ravno Nobelove ne rabi.
hubertfast06.06.2023 17:09
Lani in letos dokazuje, da šofer 2 lahko prvak. Perez je lani bil sicer tretji, bi ga mrtvo hladno spravili na 1, če bi Maxu šel gleženj :)
© Copyright 1999-2023 Avtomanija