Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Korenito prenovljena notranjost Peugeota 3008

Prve fotografije
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
06.06.2023 10:38

Nova izdaja Peugeota 3008, ki jo predstavijo septembra, med drugim prinaša tudi temeljito prenovo dela notranjosti.

Peter Pirkovič Peugeot

Križanec, ki ga Francozi na ceste pošljejo v prihodnjemu letu, bo kupcem na voljo izključno z električnim motorjem in baterijami, a še pred septembrsko uradno premiero so ti na spletu objavili osvežen videz notranjosti oziroma evolucijo zasnove i-Cockpit. Rahlo drugačna zasnova armaturne plošče vse nove Peugeote spremlja že več kot desetletje, zato so mojstri v Parizu modelu 3008 uredili nekoliko drugačen videz in s tem dobro popotnico za začetek prodajnih aktivnosti. 

Torej, kot pravijo pri Peugeotu, ne gre za novo generacijo i-Cockpita, pač pa za prenovo oziroma nadgradnjo, zato tudi nova oznaka - Panoramic i-Cockpit. Volan nekoliko manjših dimenzij ostaja, a je odet v svež videz, medtem ko so dva digitalna zaslona združili v eno večjo in ukrivljeno 21-palčno enoto, pod njo so uredili mesto za uveljavljene digitalne gumbe i-Toggle, v isto linijo pa so preselili tudi gumb za zagon in selektor. Precej futuristično oblikovan in visok sredinski greben ima urejen odlagalni prostor za manjše plastenke in telefon, ki je obenem tudi polnilno mesto, v tem delu pa se znajdejo tudi nekateri fizični gumbi (elektronska ročna zavora, glasnost…). Dodatno so razvojniki v potniški kabini na novo uredili še ambientalno LED osvetlitev, kjer bo uporabnik lahko izbiral med osmimi različnimi barvami. 

Prenovljena zasnova armaturne plošče bo opazna tudi v novem prostorskem velikanu 5008, ki bo predstavljen v prihodnjem letu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens06.06.2023 11:36
Lepši kot sedaj, zadnja fotka pa pripada malemu Lexusu.
R7807.06.2023 08:25
Po moje so se prehitro odpovedali ICE, vsaj še ena generacija bi lahko imela klasične motorje oz. hibride, ki so za ta razred ob trenutnem stanju tehnologije najbolj primerni. Zgolj EV je smiselen za mestne malčke tipa Polo, Corsa, P208 itd., ki so večinoma v uporabi za krajše razdalje.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija