Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Južnoafriške dirke še ne bo

Koledar 2024
Južnoafriške dirke še ne bo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
06.06.2023 20:04

Afrika je trenutno edina celina brez svoje dirke Formule 1 in vse kaže, da bo tako ostalo še nekaj časa.

Urša Prosenjak

Južnoafriško dirkališče Kyalami se je zanimalo za organizacijo dirke, kar pa bi najverjetneje pomenilo umik belgijskega Spa-Francorchamps. Vsaj glede prihodnje sezone si Belgijci lahko oddahnejo, saj so se pogajanja o vključitvi Kyalamija na koledar zamaknila za eno leto. Prvotno se je namreč omenjala vrnitev Južne Afrike v letu 2024, zdaj pa je že jasno, da se to ne bo zgodilo. Formula 1 namreč ne želi načrtovati dirke, ki bi lahko izginila s koledarja še pred iztekom pogodbe, zato se želijo na morebitno novo lokacijo temeljito pripraviti.

Novico je potrdil tudi predstavnik dirkališča: »V sezoni 2024 ne bo dirke Formule 1 na dirkališču Kyalami. Ne moremo pa ponuditi vpogleda v razloge za to odločitev.«

Ta odločitev pa na drugi strani pomeni novo priložnost za belgijsko dirko, ki se bo najverjetneje odvijala še dodatno sezono.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija