Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Clio ali nekaj drugega

Premiera: Mitsubishi Colt
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
08.06.2023 23:30

Na evropski trg se vrača Mitsubishi Colt, a ne povsem tako, kot bi pričakovali.

Artur Švarc Mitsubishi

Mitsubishijev običajni vozni park je že pred časom vzel slovo iz palete japonskega proizvajalca, a ker je Mitsubishi del koncerna Renault-Nissan, je vredno poskusiti vsako možnost, da se proda kakšen avto več, četudi gre le za drugačno značko. Stari Colt je bil dolga leta eden najbolj uspešnih Mitsubishijevih modelov in se zdaj po desetletju pavze vrača. Prejšnji Colt si je delil platformo s Smartom ForFour, zdaj pa pravzaprav niti tega ne, saj gre za prenovljenega Renaultovega Clia z Mitsubishijevimi oznakami in spremenjeno masko.

Tudi to ni nič novega, saj je pred kratkim na enak način iz Capturja nastal Mitsubishi ASX. Razlog za to početje je razložil Frank Krol, šef Mitsubishija Europe. Gre za to, da se znamka še naprej pojavlja na evropskem trgu v enem bolje prodajanih segmentov in da računajo na lojalnost Mitsubishijevih kupcev, ki bodo zadovoljno s tema "vmesnima" rešitvama, doker nekoč ne pride prava nova generacija.

Colt sovpada s prenovo Clia in ima pravzapra iste luči in masko, le satovje in nekaj elementov na maski je drugačnih, celo zgornji zaključek maske, ki sega v pokrov motorja, ima obliko diamanta, pod njim pa je potem vtisnjen Mitsubishijev trikotnik. Edina razlika na zadku je napis Mitsubishi (namesto logotipa) in oznaka Colt, vse ostalo je identično kot pri Cliu. Ker ni logotipa, je toliko bolj očitna kamera za vzvratno vožnjo, ki jo bo marsikdo zamenjal za gumb za odpiranje prtljažnika, ki se skriva v odbijaču nad tablico.

Tudi notranjost je pričakovano enaka  - digitalni merilniki od 7 do 10 palcev, odvisno od opreme in infotainment s 7 ali 9,3 palci. Pravzaprav je edina sprememba v notranjosti mejava Renaultovega za Mitsubishijev logotip.

Motorji so trije - klasični litrski trivaljnik z 48 KW (65 KM), ki ga Clio nima, kar pomeni, da bo osnovni Colt nekoliko cenejši od Clia, turbo različica motorja premore 66 kW (90 KM), oba motorja pa imata petstopenjski ročni menjalnik. Najmočnejša različica je hibridna, ki ima 107 kW (145 KM), enako kot Clio. E-Tech Hybrid.

Pri opremi Mitsubishi ne bo doktoriral - na voljo bodo Pure, Intense in Instyle z različno velikimi kolesi od 15-palčnih jeklenih do 17-palčnih litih in se bodo razlikovali po nekaterih kozmetičnih dodatkih. Mitsubishi bo skušal kupce od oktobra naprej prepričati predvsem s petletno garancijo in nekoliko nižjo ceno od Clia.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil08.06.2023 23:55
No comment. :(
klemens09.06.2023 08:50
Katastrofa.
7even7709.06.2023 11:10
To je pa že skorajda preveč smešno.
91109.06.2023 11:55
Sram naj jih bo. Petkrat raje kupim novo dacio kot tole.
MaStr09.06.2023 12:37
Tudi japonci niso več, kar so bili ...
Jebela09.06.2023 12:58
Če želiš avtomobil takšne velikosti, je v bistvu čisto vseeno, kaj piše na njemu. Pogledaš ceno in opremljenost ter kupiš. Zakaj bi nekdo odkrival toplo vodo, če jo ima že v podjetju, ki mu kapitalsko pripada.
shark91109.06.2023 12:58
Sploh ne opazimo, da je podoben Cliu, hahaha :) V glevnem, lahko bi vsak kakšen spodoben motor not vtaknili, da bi se vsaj malo razlikovali, tako pa....polom...
kamiKaZaA09.06.2023 13:19
Zdaj še samo manjka, da Mitsubishi predstavi novi Eclipse, kateri bo Megane z značko od Mitsubishi. Potem pa še sledi Lancer Evo, kateri bo Megane Conquest z zadnjim krilnim spoilerjem :D
© Copyright 1999-2023 Avtomanija