Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Avstrijske nepremičnine Tota Wolffa predmet preiskave

Mercedes
Avstrijske nepremičnine Tota Wolffa predmet preiskave
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
08.09.2023 22:57

Toto Wolff se je znašel v preiskavi občine Aurach pri Kitzbuhelu. V lasti naj bi imel nepremičnine, ki se uporabljajo kot turistične kapacitete, kar pa naj bi bilo v nasprotju s pravili, ki določajo, da so tam lahko le stanovanjski objekti.

Urša Prosenjak HB Press

Kot poroča ORF Tirol, je Wolff med letoma 2007 in 2011 v Aurachu kupil več zemljišč in na njih zgradil več objektov. Gradnjo sta izvajali podjetji SETAI in DATAI Immobilienverwaltung GmbH. Objekti, ki so bili grajeni kot stanovanjske hiše, naj bi se zdaj uporabljali kot počitniške namestitve, kar pa je nedovoljeno. Lokalna skupnost je zato na podlagi prijave sprožila preiskavo.

»Preverjamo, ali se objekti uporabljajo v skladu s predpisi, ali pa se nezakonito uporabljajo kot turistični objekti,« je povedal župan Andreas Wurzenrainer. Toto Wolff je ob nakupu zemljišča od družbe DATAI leta 2011 v pogodbi izrecno izjavil, da ne bo gradil počitniških kapacitet, vendar pa sta po besedah ​​župana tam registrirana dva počitniška apartmaja.

Rene Berger, direktor SETAI in DATAI je nad postopki zelo presenečen. Pojasnil je, da sta obe nepremičnini v skladu z zakonskimi določili glede uporabe. »Nobena nepremičnina se ne uporablja na način, ki ni v skladu z zakonskimi določili.«

V vsakem primeru Wolff osebno ne prebiva v nobeni izmed teh hiš. Po izpisu iz poslovnega registra ima stalno prebivališče v Monaku. Dejanski stanovalci v hišah morajo s prijavo prebivališča verodostojno dokazati, kako uporabljajo te nepremičnine, obstaja pa zakonska obveznost sodelovanja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija