Russell se bo potolažil

Lewis Hamilton
Russell se bo potolažil
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
17.09.2023 16:45

Lewis Hamilton je po nesrečnem trku moštvenega kolega v zadnjih ovinkih dirke podedoval njegovo tretje mesto.

Artur Švarc

Z Russellom sta na kraju močno dihala za ovratnik Norrisu in Sainzu, potem pa je Russell udaril v zid in prepustil mesto Hamiltonu.

Hamilton je pred tem nekaj krogov pred koncem rekel po radiu, da naj Russell vozi hitreje, da bi prišla mimo prvih dveh. Hkrati je tudi sam dihal za vrat svojemu moštvenemu kolegu in posledično je Russell za hip izgubil koncentracijo in priletel v zid, kar je rezultiralo v izletu naravnost nekaj ovinkov pred koncem. Hamilton je dobil stopničke, vendar je ekipa izgubila 12 točk.

Hamilton je povedal: "Tvegali smo, v bistvu smo imeli dva postanka. Ekipa je opravila izvrstno delo s strategijo in nama omogočila boj za zmago. Na žalost sem imel v prvem ovinku nekaj smole. Dal sem se od sebe in pritiskal celo dirko."

O Russellovi nesreči pa je dodal tole: "Da, žal mi je za Georgea. Letela sva na polno, da bi prehitela ta dva pred nama in najine gume so bile zelo vroče. Saj se bo potolažil. Odlično je vozil cel vikend."

Dirka je bila naporna in Hamilton je v njej zelo užival: "Tako bi moralo biti. Bilo je tudi zelo vroče, izgubil sem dva kilograma, se mi zdi."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
kimikaze17.09.2023 17:28
Jebi ga vsak enkrat najde ograjo. Je pa res je tako že na oko bil Lewisov tempo na mehkejših nekoliko boljši. Morda so k temu tudi botrovale določene nastavitve, zaradi katerih je bil na kvalifikacijah toliko hitrejši od hamiltona, pa se mu te potem niso obrestovale na dirki. Verjamem pa, da bi Lewis prišel vsaj na 2. mesto, v kolikor bi bile pozicije v mercedesu zamenjane, kar pa pri mercedesu verjetno tudi niso hoteli narediti s kakšnimi ukazi. resnici na ljubo, jim ta trenutek za voljo ene zmage tudi ni potrebno delati sranja v ekipi, bo še dovolj priložnosti za to, če bodo 2024 predstavili kaj konkretnega :)
pobunjenik17.09.2023 18:31
Škoda, da ni od priletel v ograjo in George osvojil stopničke.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija