Pierre Gasly med kandidati za Hamiltonov sedež

Kadrovske menjave
Pierre Gasly med kandidati za Hamiltonov sedež
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.02.2024 01:03

Odkar smo izvedeli, da Lewis Hamilton prihodnje leto zapušča Mercedes, se število kandidatov za njegov sedež vztrajno veča. Med njimi je tudi Pierre Gasly.

Urša Prosenjak HB Press

Gaslyju po letošnji sezoni poteče pogodba z ekipo Alpine, kjer je od lanske sezone, v kateri je le enkrat osvojil stopničke. Čeprav se še vedno osredotoča na trenutno ekipo, pa naj bi se v kratkem začel pogovarjati z Mercedesom.

Tega se zavedajo tudi v Alpinu. »Pogovarjali smo se že pred Hamiltonovo novico, pa tudi po njej. Vemo, kaj hočemo. Videli bomo, kako se bo trg razvijal. Seveda smo pozorni na vse in moramo biti pripravljeni na različne scenarije, nihče ne ve, kaj se lahko zgodi,« je povedal vodja ekipe Alpine Bruno Famin.

Za zdaj je še nemogoče predvideti, kdo bo zamenjal Hamiltona. Toto Wolff je že pred časom nakazal, da se jim ne mudi z odločitvijo, dodal pa je tudi, da je zdaj morda priložnost, da »naredijo nekaj norega.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
F1_tom18.02.2024 21:05
Naj dajo šanso Micku, če je že njihov testni voznik, al pa naj Vettla nazaj pokličejo. Al pa Rosberga xD
majkinotrajt19.02.2024 07:18
čeprav so njegova najboljša leta že davno mimo bi sam vzel prej vettla kot micka. mick se ima še veliko za naučit
M.S.19.02.2024 08:34
Dejstvo je, da ima Mercedes več kot dovolj podatkov o Micku, da vedno ali je lahko med resnimi kandidati ali ne. Če je dovolj hiter, bo zagotovo v opcijah. Sam sem sicer mnenja, da bo Mercedes iskal aktivnega (in s tem zaneslivejšega) dirkača v zamenjavo bodo ponudila Micka - recimo Albon v Mercedes, Mick v Williams. Ali Gasly v Mercedes, Mick v Alpin (logično)... vseeno mislim, da bodo poskušali sforsirati Micku reden sedež v F1 ...
© Copyright 1999-2023 Avtomanija