Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Incident v Bahrajnu

Vrednote
Incident v Bahrajnu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
27.02.2024 00:46

Formula 1 želi biti čimbolj vključujoča, a v nekaterih državah, kjer se odvijajo dirke, te vrednote niso samoumevne. To je botrovalo tudi incidentu med testiranji v Bahrajnu.

Urša Prosenjak HB Press

Formula 1 je svoje vrednote inkluzivnosti in diverzitete pokazala z različnimi aktivnostmi, ki pa so v državah kot sta Bahrajn in Savdska Arabija nekoliko slabše sprejete. Z Bahrajnom je sicer Formula 1 sklenila sporazum, da bodo kljub drugačni kulturi vseeno lahko izražali nekoliko bolj zahodnjaške ideje.

Sporazum pa je bil med testiranji prekršen. Po poročanju nekaterih medijev je prišlo do incidenta, kjer so osebju na oblačilih in opremi prepovedali nositi mavrične oznake v podporo gibanju LGBT. Tiskovni predstavnik Liberty Media je pojasnil, da so se na incident takoj odzvali in da zadevo rešujejo. Predstavnik bahrajnskega dirkališča je poudaril, da organizacija odločno nasprotuje vsem oblikam diskriminacije in da preiskujejo, kako je prišlo do incidenta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
forplan27.02.2024 21:22
Pravilno! Red mora biti!
© Copyright 1999-2023 Avtomanija