Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Januarja je bilo vse odločeno

Lewis Hamilton
Januarja je bilo vse odločeno
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
28.02.2024 18:22

Hamilton je danes v Bahrajnu povedal, kdaj se je izpeljal njegov prehod k Ferrariju.

Artur Švarc

Javnost je o Hamiltonovem odhodu k Ferrariju izvedela 1. februarja, nič kaj bolj informirani pa niso bili niti pri ekipi. Toto Wolff je omenil, da so šli na dopust pred novim letom in je bilo vse v najboljšem redu za naslednji dve leti, potem pa je izvedel novico na tradicoonalnem jutranjem sestanku ekipe pred začetkom sezone. Vse nas seveda zanima, kaj se je zgodilo v teh šestih tednih, da si je Hamilton premislil. V začetku leta je prišla potrditev, da se ob bok Hamiltona za njegove posle vrača nekdanja desna roka Marc Heynes, potem ko je decembra potekla pogodba s Penni Thow in njenim podjetjem Copper.

Potem je kot bomba odjeknila novica, da bo Hamilton izkoristil klavzulo in zapustil Mercedes po samo eni sezoni od dveh dogovorjenih. 

"Januarja se je vse nekako obrnilo na glavo glede na to, kdaj se je pojavila možnost in veliko časa sem razmišljal in preučeval možnosti, da bi sprejel pravo odločitev zase in čutim, da sem se prav odločil."

"Zares se veselim te sezone. Vem, da bo Mercedes osvojil nove naslove in vem, da bom ponosen, da sem bil del tega, kako smo postavili stvari na svoja mesta in sestavili ekipo. Vedno bom del tega procesa in razvoja, ki ga je prestala ekipa. Veselim se letošnjih izzivov. Vem, da bodo prisotna vsa mogoča čustva, a se že veselim."

Hamilton je poudaril, da se v zadnjem letu ne bo nič spremenilo in obljubil, da bo dal vse od sebe.

"Nič se ne spreminja, v ponedeljek sem bil v tovarni, delajo s polno paro."

"Bil sem del ekipe dolgo časa in zelo se imamo radi in vedno jih bom imel rad."

"Vsi v ekipi so bili zelo razumevajoči, izrazili so podporo in vedo, da bom letos dal vse od sebe. Ta fokus je enak kot vsako leto."

"Vsakič bo čustveno, prejšnji teden sem zadnjič pomeril sedež, pri tem sem se spomnil prvega pomerjanja. To je zadnji zimski test z njimi. Veliko bo čustvenih dogodkov."

"Še vedno sem 100 % Mercedesov dirkač in to je moj edini cilj letos. Nočem, da bi me karkolu zmotilo pri delu za ekipo." 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
kolesarxy29.02.2024 09:18
Me zanima če ga je že kdo vprašal in kakšen je bil odgovor na to; da je rekel, da nikoli ne bo zapustil Mercedesa, njegove družine.
F1_tom29.02.2024 15:05
Me zanima če je kdo vprašal in kakšen je bil odgovor nekdaj poročenih na to, da je rekel/rekla, da bo stala do konca svojih dni, v sreči in nesreči, zdravju in bolezni, drug ob drugem
hubertfast29.02.2024 17:00
80 milijonov na leto naredi svoje
WrongWorld29.02.2024 17:07
jaz sem pa vedel da bo še pred upokojitvijo hotel vozit za ferrari. vsi dirkači imajo to željo pri nekaterih je prikrita želja nekateri pa priznavajo.
mitja7729.02.2024 18:50
WrongWorld, se strinjam s teboj, zato tudi ni nemogoče, da še bo čez nekaj let, za Ferrari vozil tudi Verstapen.....
hubertfast29.02.2024 18:56
Max 100%
kimikaze29.02.2024 19:29
Celoten "deal" za prestop v Ferrari naj bi bil 430 milijonov, če bi se izpolnil v celoti. Nekaj denarja naj bi šlo za fundacijo "Mission 44" kar bi naj bil tudi eden izmed pogojev za prestop. Za leto 25 naj bi dobil 87 milijonov. Od tega naj bi šlo okrog 20 za njegove iniciative.
hubertfast29.02.2024 19:50
Ne, samo to. Nov cestni Ferrari naj bi imel oznako Ferrari 44.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija