Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Mercedesa na vrhu

Četrtek - 2. trening
Mercedesa na vrhu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.02.2024 20:27

Drugi trening se je odvil malce drugače kot smo pričakovali, Mercedes je osvojil prvi dve mesti.

Artur Švarc

Tretji čas treninga je pripadel Alonsu, medtem ko je bil Verstappen šele šesti. Hamiltonov čas 1:30.374 je bil tako dovolj, da je po dveh urah treningov pred prvo dirko na prvem mestu, z drugim mestom pa je Russell vlil še dodatnega optimizma Srebrnim. Šesto mesto Verstappna je lahko presenečenje v mnogih pogledih, morda Red Bull pred jutrišnjimi kvalifikacijami še kaj skriva.

Ko se je sonce potopilo za obzorje, je nad stezo zavladala umetna svetloba, bolj podobna tisti, ki bo tudi jutri na kvalifikacijah in v soboto na dirki. Bottas s Sauberjem je bil prvi na stezi in takoj tudi v preiskavi komisarjev, saj je na stezo zapeljal še pred zeleno lučjo. Mercedes in Ferrari sta bila prva, ki sta postavljala čase na mehkih gumah. Hamilton si je priboril velikih 8 desetink prednosti pred Leclercom, potem pa je Alonso stopil med njiju z zaostankom treh desetink.

Prvi Verstappnov poskus mu je prinesel pol sekunde zaostanka, medtem ko sta Leclerc in Magnussen komajda ulovila svoja dirkalnika v zadnjem ovinku, Leclerc je potem pripeljal SF-24 na pregled dna, ko je pošteno pojahal robnike.

Russell je medtem ril po pesku ob 11. ovinku, Verstappen pa se je pritoževal, da mu v čelado prihaja preveč zraka.  Kljub težavam je Verstappen napredoval med prve tri, ko se je trening bližal prvi polovici, Hamilton pa je bil še vedno štiri desetinke spredaj, dovolj, da so Verstappna začeli potiskati nazaj še drugi. Piastri je potem prišel za Hamiltona s samo 3 stotinkami zaostanka. Hamilton je hitro odgovoril z novimi štirimi desetinkami, prav tako je čas izboljšal tudi svetovni prvak, a je bil spet 4 desetinke za Hamiltonom.

Potem je na drugo mesto pridrvel Russell in zaostal za moštvenim kolegom 206 tisočink, Tretji Alonso pa zaostaja 286 tisočink. Sainz je bil četrti, Piastri peti, presenetljivo visoko na sedmem mestu pa najdemo Hulkenberga. Deseterico zaključujejo Stroll, Leclerc in Perez.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
WrongWorld29.02.2024 20:30
aichi popravi v levem gornjem kotu slike, 2. trening, ne prvi.
WrongWorld29.02.2024 20:30
sori vidim da je že, lol
WrongWorld29.02.2024 20:39
vem samo to da tako rb kot ferrari nekaj skrivata ker sta še daleč od časov s testiranj. upam da tudi mercedes ni razkril vsega.
redbull29.02.2024 20:45
So pa avto le sestavil za Lewisa , gre pa dec drug let makaronarjem. Slabs ne more biti. Na dirki se bo videlo kdo je mocn , drugac pa zaenkrat se vidi , da se bo moral Max za zmago fejst potruditi
scythe29.02.2024 21:31
Eno leto prepozno, bo pa imel Rusell dober dirkalnik za 2025. Max bo letošnjo sezono dobil ampak malo težje kot lani.
redbull29.02.2024 21:44
Russell ni voznik za prvaka , mogoč si bo Toto prišel gor . Lewis , ko gre zares poje tega fanteta. Bi pa znal se drugo leto Leclerc še v zemljo pogrezniti , če bo Lewis po točkah boljši od njega
Dynisco01.03.2024 10:52
Kaj točno pa po tvoje fali Russellnu??
© Copyright 1999-2023 Avtomanija