Zakaj je Horner v nemilosti Avstrijcev

Red Bull
Zakaj je Horner v nemilosti Avstrijcev
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
05.03.2024 04:02

Še pred izbruhom škandala z uslužbenko se je v zakulisju ekipe Red Bull odvijala prava mala vojna.

Artur Švarc HB Press

Vedno več je informacij, da Hornerjev izvirni greh ni pošiljanje srednjega prsta in prijazen klepet z uslužbenko ekipe ampak poskus menedžerskega prevzema ekipe.

Ko je oktobra 2022 umrl Didi Mateschitz, je harmonija med avstrijskim 49 % deležem in tajskim 51 % deležem imperija Red Bull izpuhtela čez noč.- Oliver Mintzlaff, nemški športni menedžer, ki je že bil zadolžen za nogometni del Red Bulla, je dobil od vodstva podjetja nalogo, da prevzame tudi ekipo v F1. 

Kljub očitni zlati dobi ekipe s tremi zaporednimi dirkaškimi in dvema zaporednima ekipnima naslovoma, so se že lani pojavile govorice, da med različnimi linijami poveljevanja pošteno škripa. Šef ekipe Christian Horner je tako želel konsolidirati moč odločanja v svojih rokah, kar pri vodstvu Red Bulla ni naletelo na odobravanje. Govorilo se je, da je Horner skušal odstreliti Marka, ki je bil dober Mateschitzev prijatelj, kar pa je Max Verstappen, ki večino svojih uspehov dolguje prav Marku, zanijkal. 

Tako v ekipi tudi danes obstajata dve zelo nasprotni struji - na eni strani je Horner s svojo bazo, na drugi pa vodstvo Red Bulla v Avstriji. Da bo vse še bolj logično, je treba dodati, da je lansko leto Horner kontaktiral družino Yoovidhya, ki ima v lasti večino Red Bulla in ji ponudil menedžerski odkup z britanskimi financerji - če ne v celoti, pa vsaj večinski del. To dejanje je vodstvo v Fuschlu dobilo s spodnjicami pod koleni in povzročilo razkol v odnosih, še preden se je zgodil letošnji škandal. 

Dejstvo je, da Horner ni naiven, niti pridna ovčka, pač pa podobno kot nemški soimenjak pri Mercedesu, požrešen volk. In vsakomur je jasno, da se zgodba o zakulisnih dogajanjih pri Bikih šele prav začenja. Didi pa se obrača v grobu, žal.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
F1_tom05.03.2024 09:11
Sedaj je samo vprašanje, a je Tajec idiot, in bo dolgoletno in več kot rodovitno poslovno partnerstvo z Mateschitzem ogrozil zaradi enega angležka??
aichi05.03.2024 11:23
tajec načeloma ne rabi prodajalca zobne paste (ki je na onem svetu) in naslednikov nič vprašat, ker ima 51 %
scythe05.03.2024 11:42
Dvoboji med lastniki se nikoli ne končajo dobro. Ali nekdo proda delež, uničijo znamko ali pa namerno škodujejo ekipi iz ene ali druge strani.
F1_tom05.03.2024 14:08
ta prodajalec zobne paste je dejansko edini zaslužen, da je ta pajac najbogatejši tajec
TomoM05.03.2024 17:59
Če prov zastopim, Tajec hoče Hornerja v Redbullu. Zna biti še zanimivo tole..
kimikaze05.03.2024 18:39
To kar je Totku uspelo je pač zamikalo tudi Hornija. A slednji bo to težje dosegel, saj gre za lastniško strukturo različnih nacij z različnimi interesi.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija