Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Se Red Bull seli v Dubaj?

Ugibanja
Se Red Bull seli v Dubaj?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.03.2024 01:30

Christian Horner se zdi še bolj zasidran v Red Bull Racing, kot je bilo sprva videti. Tajski večinski lastnik ga brezpogojno podpira, zdaj pa se omenjajo celo načrti, da bi organizacijo preselil iz Avstrije v Dubaj.

Urša Prosenjak

Red Bullovo vodstvo se je po dirki v Savdski Arabiji sestalo v Dubaju, po sestanku se je Hornerjev položaj še okrepil. Ne le, da naj bi se mu obetal popoln nadzor nad ekipo Red Bull Racing in sestrsko ekipo AlphaTauri

Avstrijska frakcija Red Bulla temu ostro nasprotuje in bi raje videla, da bi Horner odšel. Avstrijce podpirata Max Verstappen in Helmut Marko, Trikratni svetovni prvak je že zagrozil z odhodom po naslednji sezoni, če odidejo ključne osebe, kar ni nepojmljivo glede na nedavna obsežna poročila o notranjem boju za oblast.

A Oliver Mintzlaff in Franz Watzlawick imata hujše skrbi od Verstappnovega morebitnega odhoda. Govori se, da naj bi Yoovidhya nameraval preseliti celotno podjetje, ki ima trenutno sedež v Salzburgu, v Dubaj.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
TomoM29.03.2024 08:01
Zanimivo. Horner in Newey sta saveza pa če bi bil sam namesto Yoovidhye, avstrijcev ne bi hotel zraven po vsej tej šari. Pa še verstappnov fotr in Marko za povrh. Sej bo F1 še precej bolj zanimiva če Verstappen gre..
ripmork29.03.2024 08:43
A so pri Red Bullu že kdaj slišali za: "Don't fix it if it ain't broken"? :) Je pa res, da je f1 oddelek pač le del celotne zgodbe. Mogoče so zračunali, da na koncu največ profitirajo, če vse skupaj preselijo v Dubaj zaradi nižjih davkov :D
miata.knight29.03.2024 09:31
Ah, tovarne v Milton Keynsu, ki so jo ravno zgradili, že ne bojo preselili tja, ker bi bilo precej neracionalno (beri, drago!). Upravo, ki je v Salzburgu pa že mogoče.
scythe29.03.2024 11:40
Bolje da ostane pri govoricah, drugače bo razpad sistema pri redbullu.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija