Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Verstappnov glavni mehanik odhaja k Sauberju

Kadrovska sprememba
Verstappnov glavni mehanik odhaja k Sauberju
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.03.2024 01:29

Glavni mehanik Maxa Verstappna Lee Stevenson zapušča Red Bull Racing in odhaja »na drugi konec pit lanea«, kot je sam sporočil na Instagramu.

Urša Prosenjak

Stevenson, ki je 18 let delal za Red Bull Racing, je v petek zaključil svoj zadnji dan v avstrijski ekipi, v ponedeljek pa že začenja pri novem delodajalcu. Prestopil bo k Sauberju. Pogodbo je podpisal že lani, zato že nekaj časa ne dela aktivno v dosedanji ekipi. V letošnji sezoni je njegove zadolžitve prevzel Chris Gent, ki ga je nadomeščal že leta 2020, ko je Stevenson želel preživeti več časa s svojo družino.

Stevenson je začel pri Red Bull Racing leta 2006 kot četrti mehanik in se prebil do prvega mehanika na dirkalniku Daniila Kvjata. Ko je Max Verstappen ta sedež prevzel leta 2016, se je začelo tudi njuno sodelovanje. Leta 2020 je Stevenson napredoval v glavnega mehanika podporne ekipe, leta 2023 pa je Red Bull Stevensona za dobro delo nagradil z napredovanjem.

Stevenson je svojo novo službo že označil za velik izziv. Sauber, ki trenutno deluje pod imenom Stake F1, čez dve leti pa bo vajeti prevzel Audi, je lani med konstruktorji končal na devetem mestu in tudi letošnjega leta ni dobro začela. Ekipa Valtterija Bottasa in Guanjuja Džoua še ni osvojila niti ene točke, predvsem zaradi slabih postankov v boksih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija