Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Švicarski Sauber bo tekmoval pod nemško zastavo

Odločitev
Švicarski Sauber bo tekmoval pod nemško zastavo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
03.04.2024 01:18

Zmaga ekipe Stake F1, znane tudi kot Sauber, se zdi ta hip praktično nemogoča, a če bi se le zgodilo, bodo zaigrali švicarsko himno. V prihodnje pa ne bo več tako.

Urša Prosenjak HB Press

Ekipo je leta 1993 ustanovil Švicar Peter Sauber, sedež ekipe pa je v Hinwilu. Zaradi tega je izbira švicarske himne logična izbira. A že v dogledni prihodnosti bodo v primeru zmage predvajali nemško himno.

Sauber bo po naslednji sezoni postal Audijeva tovarniška ekipa, proizvajalec pa se je odločil, da bo v Formulo 1 vstopil pod nemško zastavo, kar avtomatično pomeni, da bodo ob morebitni zmagi predvajali nemško ekipo namesto švicarske. Audi bo postal stoodstotni delničar ekipe. Postopek je trenutno v teku in bo verjetno končan šele konec letošnjega ali v začetku prihodnjega leta.

Ker med letom ni mogoče spreminjati himne, ni povsem gotovo, pod katero zastavo bo tekmoval Sauber. Če Audi ne bo že na začetku leta 2025 v celoti lastnik Sauberja, bo vso sezono vozil pod švicarsko zastavo. Audi F1 bo deloval na dveh lokacijah. To bosta Hinwil v Švici in Neuburg v Nemčiji.

Ekipa Sauber je doslej zmagala le enkrat, leta 2008. Takrat je Robert Kubica zmagal na VN Kanade kot voznik BMW Sauberja. Kljub nemškemu partnerju je ekipa še naprej dirkala pod švicarsko zastavo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork03.04.2024 10:05
Mislim, da se jim še nekaj časa ne bo treba sekirat okoli himne :) BMW Sauber je zmagal le enkrat? Zanimivo, po točkah so bili zelo visoko (tretji v končnem seštevku). Škoda, da takrat bavarci niso usmerili razvoj v aktualno sezono,...
© Copyright 1999-2023 Avtomanija