Manj potovanj, spet otvoritev sezone v Avstraliji

Koledar 2025
Manj potovanj, spet otvoritev sezone v Avstraliji
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
13.04.2024 01:21

Formula 1 in FIA sta objavili koledar za prihodnjo sezono, ki je v veliki meri podoben letošnjemu, a z nekaj pomembnimi spremembami.

Urša Prosenjak

Najopaznejša sprememba je otvoritvena dirka sezone, ki bo po dveh letih ponovno v Avstraliji. Tudi prihodnje leto bo 24 dirk, vendar bodo razporejene logistično bolj smiselno, da bodo potovanja zmanjšana na najmanjšo možno mero.

»Leto 2025 bo za nas posebno, saj praznujemo 75. obletnico prvenstva, kar pomeni dediščino in izkušnje, ki nam omogočajo sestavo močnega koledarja. Obiskali bomo 24 izjemnih prizorišč po vsem svetu,« je povedal Stefano Domenicali. »Hvaležni smo FIA, partnerskim mestom gostiteljem, organizatorjem in ostalim partnerjem za njihovo pomoč in podporo, da bomo lahko izpeljali še eno fantastično sezono. Rad bi se tudi poklonil našim ekipam in voznikom F1, junakom našega športa in našim navijačem po vsem svetu, da še naprej spremljajo formulo 1 s tako neverjetnim navdušenjem.«

S koledarjem je zadovoljen tudi predsednik FIA Mohamed Ben Sulajem. »Koledar svetovnega prvenstva Formule 1 2025, ki ga je odobril Svetovni svet za motošport, je nadaljnji prikaz našega skupnega poslanstva doseganja ciljev trajnosti z regionalizacijo dogodkov. Čeprav smo osredotočeni na splošno stabilnost Formule 1, imamo tudi skupno dolžnost do okolja ter zdravja in dobrega počutja potujočega osebja,« je povedal Ben Sulajem.

Manj potovanj, spet otvoritev sezone v Avstraliji

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Tinito15.04.2024 19:05
Ti imajo malo pojma o zemljepisu. Miami in Montreal bi lahko dali skupaj...Tako pa iz Miamija v Imolo in iz Barcelone v Montreal...
© Copyright 1999-2023 Avtomanija