Zasvojenost je bila tako huda, da sem želel umreti

Nicolas Hamilton
Zasvojenost je bila tako huda, da sem želel umreti
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
14.04.2024 01:44

Polbrat Lewisa Hamiltona Nicolas je v svoji knjigi Zdaj imam vašo pozornost opisal svoj boj z zasvojenostjo s hazardiranjem, ki je botrovala hudi depresiji.

Urša Prosenjak

Nicolasove težave so se začele z na videz nedolžno športno stavo, ko je stavil 2 funta na zmago Arsenala. Ni vedel, da ga bo to potegnilo v vrtinec šestih mesecev neprekinjenega hazardiranja na spletu. Svojo najnižjo točko dosegel leta 2017, ko je postala njegova zasvojenost tako huda, da je z igrami na srečo v pol leta zapravil na tisoče funtov. »Želel sem zmagovati in izguba denarja me ni odvrnila, le potisnila me je v začarani krog. Nisem mogel nehati razmišljati o tem, želel sem se le vrniti k računalniku.«

Postalo je tako hudo, da je bil prisiljen prodati svoj Mercedes C63, ki mu ga je podaril Lewis. »Tako sram me je bilo, da sem uporabil to čudovito darilo za poplačilo dolgov. Počutil sem se, kot bi bratu ukradel denar in tega si nikoli nisem odpustil.«

Padec v vse globlje brezno je sčasoma Nicolasa privedel do samomorilskih misli. »Uničilo me je. Nisem mogel naprej, izgubil sem vse. Obtičal sem na mestu. Moje stanovanje je imelo balkon in razmišljal sem, da bi preprosto skočil z njega,« opisuje najtemnejši trenutek svojega življenja.

Med Nicolasovim najhujšim bojem z zasvojenostjo je Lewis dominiral v prvenstvu Formule 1 in z Mercedesom nizal zmage eno za drugo. Nicolas za pomoč ni želel prositi niti brata niti staršev. Namesto tega se je po pomoč obrnil k Samaritanom, britanski organizaciji, ki nudi pomoč v stiski. Sčasoma je premagal zasvojenost in danes težav nima več. Pred nedavnim je celo obiskal igralnico v Las Vegasu, a ga ni premamilo, da bi se vrnil na stara pota.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija