Za incident pri postanku Alpine dobil 10 tisoč evrov kazni

Alpine
Za incident pri postanku Alpine dobil 10 tisoč evrov kazni
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.04.2024 16:53

Gaslyjeve možnosti, da bi se s petnajstega mesta prebil višje, so se končale v incidentu pri postanku, ki je trajal kar 19 sekund.

Artur Švarc

Potem, ko je prišel v bokse in srednje gume zamenjal s trdimi, je Francoz dobil zeleno luč, da spelje, a to se je zgodilo prehitro, saj zadnje desno kolo še ni bilo na dirkalniku. Gasly je naredil pol metra in potem pohodil zavore, pri tem pa je podrl enega od mehanikov. Na srečo ni zapeljal čez njega, ekipa pa je zaradi tega dobila 10 tisoč evrov kazni. 

"Kar strašno, v bistvu. Moja zelena luč...posvetila je zelena, zato sem spustil sklopko, a isti hip se je spremenila v rdečo. Potem sem ga videl v ogledalu in da kolo ni na dirkalniku. Z mehanikom je vse v redu, čeprav sem se ustrašil zanj."

"Letos smo že nekajkrat izgubljali čas v boksih, zato verjamem, da bomo preučili tudi to in storili vse, da se ne ponovi."

Z 19 sekund trajajočim postankom je Gasly padel na začelje. Na koncu je prišel do 13. mesta in je za desterico zaostal za 9 sekund. 

"Tudi varnosnti avto me je stal nekaj mest. Na štartu pa sem imel trenutek z Albonom, ki me je potisinil s steze. Na nekaterih delih steze smo izgubljali čas, a z avtom, kot ga imamo, sem srečen že, da smo sploh prišli do 13. mesta."

Alpine za naslednjo dirko v Miamiju pripravlja večjo nadgradnjo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija