Newey je samo eden izmed članov ekipe

Helmut Marko
Newey je samo eden izmed članov ekipe
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.05.2024 23:17

Helmut Marko sicer obžaluje odhod Adriana Neweyja, obenem pa zanika nevarnost takoimenovanega domino učinka, ki bi ga kadrovska sprememba lahko imela in pravi, da so to zgolj pobožne želje konkurence.

Urša Prosenjak HB Press

Govori se, da se je Newey odločil zapustiti Red Bull zaradi trenj v ekipi, ki so zlasti eskalirale z nedavno afero Christiana Hornerja, toda Marko meni, da je razlog preprostejši: »Adrian je odličen oblikovalec, ki pa je nekako izgubil svojo strast. Osebno mi je zaradi tega žal, vendar imamo zelo široko in dobro sestavljeno tehnično ekipo, ki jo sestavljajo izkušeni ljudje kot Pierre Wache in mladi talenti kot Enrico Balbo in Ben Waterhouse. Na vseh področjih smo močni in ugibanja, da bo Neweyjev odhod sprožil domino učinek, so je pobožne želje naših tekmecev. Za zdaj ni nobenih znakov, da bi se kaj takega lahko zgodilo.«

Vseeno si ne zatiska oči pred možnimi nevarnostmi. »Seveda bo sprememba pravil z letom 2026 za vse nas poseben izziv in izguba nekoga kot je Newey je vedno boleča. A obenem se moramo opomniti, da že zdaj ni bil z ekipo vsak dan, pač pa je bolj bdel nad vsem. Zdaj se bo pač umaknil in s tem moramo živeti,« dodaja Marko.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
redbull13.05.2024 11:55
Kakorkoli obrneš , 2026 je misija nemogoče osvojiti naslov . Če ga pa s Fordom takoj oz. so deležni zmag v prvenstvu potem pa kapodol in se lahko vsi poberejo z Mercedesom, Ferrarijem in lahko zaključijo .
© Copyright 1999-2023 Avtomanija