Nobena dirka ni zagotovljena

Domenicalijevo svarilo
Nobena dirka ni zagotovljena
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
15.05.2024 01:33

Stefano Domenicali je ponovno zagotovil, da število dirk ne bo preseglo 24, čeprav je zanimanje potencialnih organizatorjev in novih lokacij visoko.

Urša Prosenjak HB Press

Kot je povedal prvi mož Formule 1, se več kot 35 prizorišč zanima za organizacijo dirke svetovnega prvenstva, a to ne pomeni, da se bo število dirk povečalo. Lahko pa se njihove lokacije spremenijo.

»Povpraševanje je izjemno visoko in moramo se pravilno odločiti. Toda dirk je 24 in toliko jih bo tudi ostalo. Ne pozabite, da jih je bilo še pred petimi leti le 17 ali 18, velik korak je bil dodati toliko novih dirk v tako kratkem času, a smo to napravili, ker trg to zahteva in ker radi delamo velike stvari skupaj, toda 24 je meja,« je pojasnil.

Zanimanje novih lokacij pa pomeni grožnjo obstoječim. Zlasti starejša, zgodovinska dirkališča ne morejo vedno dohajati investicij novih dirkališč. Vseeno ostajajo, za zdaj, ker želi Formula 1 ponuditi nabor različnih dirk v različnih delih sveta. Nič pa ni samoumevno, poudarja Domenicali in dodaja prikrito svarilo. »Svet se razvija in vse stremi k popolnosti. Nič ni zagotovljeno nikomur. Seveda pa želimo spodbuditi vsakogar k napredku. To je naš cilj.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija