Ganljiv poklon Sebastiana Vettla Senni in Ratzenbergerju

Pred dirko
Ganljiv poklon Sebastiana Vettla Senni in Ratzenbergerju
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
17.05.2024 01:15

Dirkači so se pod vodstvom Sebastiana Vettla poklonili spominu na tragično preminula Ayrtona Senno in Rolanda Ratzenbergerja.

Urša Prosenjak HB Press

V četrtek je štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel v sodelovanju s Sennovo fundacijo organiziral spominsko slovesnost ob tridesetletnici tragičnih smrti Ayrtona Senne in Rolanda Ratzenbergerja. Udeležili so se je dirkači Formule 1 in številni dirkači Formule 2 in Formule 3, vodje ekip in drugo osebje, večina je bila oblečena v spominske majice z motivom Senne in napisom #forever.

Ganljiv poklon Sebastiana Vettla Senni in Ratzenbergerju

Spominu na brazilsko legendo Formule 1 in na nadobudnega avstrijskega dirkača so se poklonili s tekom po stezi v Imoli v deževnem vremenu, po tem, ko so se fotografirali ob čeladah obeh preminulih dirkačev. Skupina se je nato ustavila pri Tamburellu, mestu Sennove usodne nesreče 1. maja 1994, od koder so se nekateri odpravili skozi park do Sennovega spomenika, drugi pa so nadaljevali s tekom do ciljne črte.

Ganljiv poklon Sebastiana Vettla Senni in Ratzenbergerju

Vettel bo v nadaljevanju vikenda odpeljal še demonstracijsko vožnjo z McLarnovim dirkalnikom, ki ga je Senna vozil v sezoni 1993. Dirkalnik je Vettlova osebna last in ga občasno vozi na različnih javnih dogodkih, zanj pa uporablja ogljično nevtralno gorivo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Tinito17.05.2024 15:18
Vettel je pravi mož..
marcipan18.05.2024 08:32
Lepo, da se ne pozabi na Rolanda. Se mi pa zdi, kot da se je zgodilo prejšnji teden.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija