Stavka železničarjev lahko povzroči kaos na dan dirke

Imola
Stavka železničarjev lahko povzroči kaos na dan dirke
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.05.2024 00:39

Regijo Emilija Romanja bo predvidoma skozi ves vikend obiskalo okoli 200.000 navijačev in mnogi med njimi se bodo do dirkališča pripeljali z vlakom. Organizatorji se zato bojijo stavke cestnih delavcev.

Urša Prosenjak

Organizatorji dirke priporočajo obiskovalcem uporabo javnega prevoza, saj je število parkirnih mest v Imoli in okolici zelo omejeno. Zaradi močne odvisnosti od javnega prevoza tako kakršnakoli motnja na tem področju predstavlja resno težavo.

V Italiji se obeta 23-urna splošna stavka železniških delavcev, ki je bila prvotno najavljena v času med 3:00 v nedeljo in 2:00 v ponedeljek. Da ne bi prišlo do težav in kaosa, je minister za promet Matteo Salvini prepovedal organiziranje stavke ta konec tedna. Poudaril je, da je dirka Formule 1 preveč pomembna, da bi dovolili kolaps sistema zaradi stavkajočih železničarjev. Podpisal je odlok, ki predvideva ostre ukrepe zoper železniško osebje, ki bi kljub prepovedi stavkalo.

Za zdaj se zdi, da sindikat spoštuje prepoved in bo celotno nedeljo železniški promet potekal normalno. Ni še znano, ali bo stavka organizirana kasneje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Jakec18.05.2024 21:21
Urša...kdo bo zdaj stavkal, zeleznicarji al cestni delavci? Vcas je fajn za seboj prispevek prebrat al kk
© Copyright 1999-2023 Avtomanija