McLarnova ključna prednost pred Red Bullom

Andrea Stella
McLarnova ključna prednost pred Red Bullom
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.05.2024 22:08

Andrea Stella je razkril, kje vidi glavno prednost pred Red Bullom. Medtem ko ima McLaren na stezi dva konkurenčna dirkalnika, je Red Bull odvisen zgolj od Maxa Verstappna.

Urša Prosenjak HB Press

Lando Norris je v Imoli skoraj premagal Maxa Verstappna, Oscar Piastri pa se je močno približal stopničkam. Red Bullov Sergio Perez je medtem obtičal na osmem mestu.

Vodja ekipe McLaren je bil po dirki več kot zadovoljen z Norrisovim nastopom, čeprav se mu je zmaga za las izmuznila. »Lando je uspešno skrbel za pnevmatike dolgo časa in nato uporabil svojo čarovnijo na koncu. Toda hkrati je bil občasno Leclerc najhitrejši na progi. Tako da je bila zelo zanimiva dirka s tega vidika,«  je povedala Stella za medije.

Ferrari, ki je tudi ta konec tedna dodal nadgradnje, se podobno kot McLaren približuje Red Bullu, Perez pa mora zdaj dati vse od sebe, da bo Red Bull domov odnesel več točk. Zdi se, da obstaja možnost boja za naslov v bližnji prihodnosti. Čeprav je za leto 2024 že prepozno, Stella izpostavlja pomembno prednost, ki jo ima McLaren pred Red Bullom.

»Vidimo lahko prednost več kot enega konkurenčnega dirkalnika na stezi, kar omogoča ustvarjanje različnih scenarijev, to pa je zelo zabavno tudi za navijače,« je dodal Stella.

McLaren je tokrat dosegel 30 točk, kar je točka več, kot je zbral Red Bull s Perezovim 8. mestom. Z dvema dirkalnikoma, ki napadata Verstappna, si lahko McLaren privošči več možnosti strategij. Trenutno zaostajajo več kot 100 točk v prvenstvu za vodilnim Red Bullom, kar je ob 17 dirkah do konca sezone vendarle velik zaostanek ob dejstvu, da Verstappen še vedno zmaguje, vseeno pa je dobra podlaga za naslednjo sezono.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
odbiti_val20.05.2024 06:39
Nisem vedel, da si je Zvezda zamenjala spol. :)
© Copyright 1999-2023 Avtomanija