Monako pod vprašajem

Koledar
Monako pod vprašajem
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.05.2024 05:12

Prihodnost dirke v Monaku je znova pod vprašajem. Liberty Media naj bi za podaljšanje pogodbe po letu 2025 zahtevala več kot trenutnih 20 milijonov dolarjev na leto, ki jih kneževina trenutno plačuje.

Urša Prosenjak HB Press

Monako izmed vseh 24 prizorišč na letošnjem koledarju plačuje najnižji pristopni znesek. Kot poroča Bloomberg, ki se sklicuje na neimenovan vir blizu pogajanj, naj bi Libery Media želela znesek dvigniti, saj se družba zaveda, da ima Monako velike finančne koristi od dirke. Očitno ameriško podjetje v tem vidi dokaz, da je višji honorar upravičen, čeprav ni jasno, kakšen znesek ima Liberty Media v mislih. Tako tiskovni predstavnik Formule 1 kot tudi Automobile Club de Monaco, organizator dirke, tega nista želela komentirati.

Pogajalska pozicija Liberty Media je precej močna. Čeprav je Monako kronski dragulj v koledarju F1, njegovo mesto ni zagotovljeno. Dirke v mestni državi so običajno zelo dolgočasne, saj tam prehitevanje ni možno. Poleg tega obstaja veliko kandidatov, ki želijo gostiti dirko F1, tudi za precej višjo vsoto, za organizacijo ulične dirke naj bi se zanimal tudi Bangkok.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija