Mislil sem na očeta

Charles Leclerc
Mislil sem na očeta
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.05.2024 21:31

Charles Leclerc je uresničil svoje sanje, ko je po mnogih neuspelih poskusih naposled zmagal v svojem domačem mestu. Ob tem ni skrival čustev.

Urša Prosenjak HB Press

Takoj po prihodu na cilj se je srečen vrgel v objem ekipe, ki se je z njim veselila posebnega dosežka. Ko je stopil pred mikrofon, je potreboval nekaj trenutkov, preden je lahko spregovoril. »Ni besed, ki bi to pojasnile. To je tako težka dirka. V preteklih letih sem dvakrat začel na polu, pa mi ni uspelo. Zato je tokratna zmaga še boljša. Zaradi te dirke sem sanjal, da bom nekoč postal dirkač.«

Dirka je bila napet boj strategij McLarna in Ferrarija, pri čemer sta obe strani čakali, kdo bo prvi šel po nove gume, če obstoječe ne bi zdržale do cilja. Leclerc je priznal, da ga je skrbelo, ali bo šlo vse po načrtih in da ne bo kaj narobe v zadnjih minutah dirke. »15 krogom pred koncem upaš, da se ne bo nič zgodilo. Prevevala so me čustva. Mislil sem na očeta, ki je dal vse za to, da sem zdaj tu. Najine skupne sanje so bile, da dirkam in zmagam tukaj. Neverjetno je, na istih gumah smo odpeljali 78 krogov, kar je bilo zelo, zelo težko. Vendar smo dobro upravljali z njimi. Hvala ekipi,« je opisal, kako je doživljal dirko.

Po dirki v Monaku je Charles Leclerc na lestvici še vedno za Maxom Verstappnom, a je občutno zmanjšal zaostanek. Enako velja za ekipi v konstruktorskem prvenstvu, kjer ima Red Bull Racing le še 24 točk prednosti pred Ferrarijem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija