Horner še vedno podpira Pereza

Red Bull Racing
Horner še vedno podpira Pereza
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
28.05.2024 04:28

Za Sergia Pereza je bil minuli konec tedna eden tistih, ki bi jih najraje pozabil. Kljub startu z 18. mesta in trčenju v prvem krogu, v katerem je skoraj povsem uničil dirkalnik, ga vodja ekipe Christian Horner še vedno podpira.

Urša Prosenjak HB Press

»Checove prvih šest letošnjih dirk je bilo zelo dobrih, kvalificiral se je v prvo vrsto in redno stal na stopničkah z dobrim rezultatom. Zdaj ga moramo le spraviti nazaj na to raven samozavesti,« je pojasnil Horner.

Kljub težavam ga Horner še vedno vidi kot glavnega kandidata za ekipnega kolega Maxa Verstappna v prihodnji sezoni.

Helmut Marko je povedal, da naj bi se o sedežu v drugem Red Bullovem dirkalniku odločili pred špansko dirko. Avstrijec je znan po neizprosnosti do dirkačev, ki ne dosegajo Red Bullovih standardov, toda Perez je zaenkrat še vedno tu, čeprav vsaj dva Red Bullova mlada dirkača, Liam Lawson in Juki Cunoda, čakata na svojo priložnost in niti ne moremo biti prepričani, da bi bila slabša od Pereza.

A Perez zaenkrat uživa Hornerjevo podporo. Vodja ekipe zatrjuje, da Mehičanova trenutna forma ne bo vplivala na čas odločitve. »Gre bolj za našo lastno časovnico, odločili se bomo, ko bo pravi čas za nas.« Perez je lahko s tem kar zadovoljen, saj s tem pridobi čas, da lahko pokaže izboljšanje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Neobremenjen30.05.2024 09:34
Kolikor slišim, naj bi Perez kmalu podpisal pogodbo za 2025. Sainza pri RBR ne bodo vzeli, saj ima Max do njega neke zamere še iz leta 2015, ko sta bila skupaj pri STRju. Očitno se Max res boji kompetentnega moštvenega tekmeca.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija