Mattia Binotto v Aston Martin?

Govorice
Mattia Binotto v Aston Martin?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.05.2024 01:06

Mattia Binotto je novembra 2023 zapustil Ferrari in odšel na obvezen dopust, ki je zdaj potekel in ugiba se, v kateri ekipi čakajo Italijana nove zadolžitve.

Urša Prosenjak HB Press

Vse glasneje se govori, da naj bi se Binotto dogovarjal za sodelovanje z ekipo Aston Martin. Pri njih so ga namreč opazili že v Imoli, ko naj bi se na dolgo in široko pogovarjal z Larwrenceom Strollom. Po poročanju nekaterih medijev bi to lahko pomenilo, da mu bodo namenili vlogo glavnega tehničnega direktorja, mesto, ki ga je lani zapustil Andrew Green.

Zadolžitve bi bile Binottu kar pisane na kožo, saj je po naravi bolj tehnični vodja kot vodja ekipe. Če bi ga Aston Martin res angažiral, bi postal nadrejen trenutnemu tehničnemu direktorju Danu Fallowsu, ki bi prevzel več nalog sestavljanja tehničnih struktur. Vsakdanji menedžment bi ostal v rokah Fallowsa in Mikea Kracka, Binotto pa bi tesneje sodeloval z generalnim direktorjem Martinom Whitmarshem.

Z uvedbo novih predpisov leta 2026 bo Aston Martin še kako potreboval Binottovo znanje, tudi če Fallows ostane prednostno zadolžen za sestavo avta.

Binotta so v zadnjem letu povezovali tudi z ekipama Alpine in Audi. Pri prvi ekipi bi lahko postal vodja ekipe, a menda te vloge ni želel sprejeti. Podobna naj bi bila zgodba z Audijem, a zdi se, da je ponudba Aston Martina v tem trenutku za Binotta najboljša.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork29.05.2024 08:28
Kot inženir in tehnični vodja se je Binotto v Ferrariju izkazal, tole bo lepo okrepilo AM.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija