Tu in tam potrebujemo takšne dirke

Max Verstappen
Tu in tam potrebujemo takšne dirke
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
09.06.2024 23:27

Max Verstappen se je po porazu v Monaku ponovno zavihtel na vrh z zmago v Kanadi.

Urša Prosenjak HB Press

»Bila je precej nora dirka, veliko stvari se je dogajalo, morali smo biti zelo pozorni in osredotočeni. Kot ekipa smo opravili zelo dobro delo. Ostali smo mirni, šli v bokse ob pravem trenutku. Varnostni avto nam je lepo pomagal, pa tudi po tem nam je zelo dobro uspevalo. Zelo zabavno je bilo, tu in tam potrebujemo takšne dirke,« je povedal aktualni svetovni prvak po dirki.

Za zmago sta se dolgo borila tudi Mercedes in McLaren, za napetost pa je skrbelo spremenljivo vreme. Naposled je Verstappen prevzel vodstvo po varnostnem avtu in prednosti se ni več odpovedal. Med dirko je po radijski zvezi omenjal težave z vzmetenjem. »Ni bila posebej huda težava. Vemo, za kaj gre, zdaj pa moramo to urediti. Ampak kljub vsemu smo zmagali in to je najpomembnejše.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
F1_tom10.06.2024 08:28
Če kdooooo zna jamrat, je pa to on
redbull10.06.2024 09:33
Pa Lewis
autogeek10.06.2024 11:04
Glede "jamranja": tisti, ki vedno išče izboljšanja, bo "jamral". Ker "jamranje" pomeni povratno informacijo ekipi, da nekaj ni v redu. Bolj si natančen, bolj boš "jamral". Bolj si občutljiv, bolj boš "jamral". Bolj znaš opazovati, bolj boš "jamral". Lahko pa besedjo "jamranje" samo nadomestite s poročanjem. Tudi moja predhoda komentatorja sta "jamrača", ker jima ni všeč tuje "jamranje", meni pa njuno :)
F1_tom10.06.2024 11:11
this car is shit. i cannot go over curbs. zmaga
BaDMaN10.06.2024 17:33
Glavno je da je bila dirka zanimiva in se je nekaj dogajalo. Jamrajo pa skoraj vsi...
F1Lover10.06.2024 18:44
Končno stvari na svojem mestu. Se vidi kvaliteto dirkača. Max zmaga, Sergia nikjer. Kaj sploh razmišljajo vodilni Red Bulla in ga ne zamenjajo, nemudoma. Spet bo moral Max poskrbeti za oba naslova prvaka letos.
Neobremenjen10.06.2024 19:18
F1Lover, lahko si prepričan, da je imel pri podaljšanju pogodbe Perezu veliko zraven prav Max, saj noče kompetentnega moštvenega kolega.
Bolt12410.06.2024 20:42
Tako kot je svoj čas izbiral nekdo Botasa ker proti vsem drugim popušil
Neobremenjen10.06.2024 22:44
Bolt24, kaj pa jokcaš, ne bit smešen, no. Proti katerim vsem je že ta nekdo popušil? LOL. Proti svetovnemu prvaku Alonsu? In to kot rookie v ekipi, kjer je bil Alonso št 1. OK, en naslov je izgubil proti Rosbergu, ki je kasneje postal prvak, sicer pa ga je 3x premagal. Se pravi LH je imel za moštvena tekmeca med drugimi 2 svetovna prvaka, katera je oba premagal z izjemo enkrat Rosberga. Max pa je imel v svoji karieri koga? Sainza, Ricciarda, Gaslya, Albona in Pereza. LOL, bodi raje tiho.
Bolt12411.06.2024 05:59
malo se mi smiliš si kar ubogi in pišeš to kar ti paše premagal pa je Russel verjetno letos drugič,Rosberg,Button tako da ga samo Bottas in Kovalainen nista premagala Alonso pa je bil izenačen čeprav je ekipa bla podrejena L:H zato je moral tudi alonso it
HakkA4411.06.2024 09:24
No nisem vedel, da je Button, Rosberg.... vozil ob Hamiltonu samo 1 sezono, da bi ga premagala. Glede Alonsa pa ja leta 2007 ga je Hamilton premagal in ni bil izenačen (preberite pravilnik). Glede moštvenih kolegih pa če primerjamo Maxa in Lewisa pa bi dodal, da je Lewis imel ob sebi 3 moštvene kolege, ki so bili svetovni prvaki tako, da verjetno že niso bili slabi, če so uspeli postati svetovni prvaki in pa treba je še poudariti, da Lewis odhaja k rdečim, ki pa imajo tudi zelo hitrega voznika. Nekako dvomim, da bi se Hamilton bal moštvenih kolegov. Po drugi strani pa lahko pogledate moštvene kolege Maxa :). Me pa sigurno ni Max prepričal v dežju kjer pa je malo bolj odvisno od samega voznika. V Kanadi sta bila v prvih krogih Rusel in Noris hitrejša tako da bi se dalo še velikoooo debatirati o Maxovih sposobnostih v dežnih pogojih :) da ne omenjamo Belgije :) :)
hubertfast11.06.2024 11:01
Max je eno sezono izgubil proti Ričiju
kolesarxy11.06.2024 12:19
Vedno je zanimivo brati, kako nekdo ki je v danem momentu najhitrejši, ima slabe moštvene tekmece. To se ponavlja že desetletja, kot zguljena lajna. Nekdo je omenil Riccarda, Riccardo je bil pred leti vrhunski dirkač. Zelo hiter, specialist poznega zaviranja. Vettel je tudi občutil kako hiter je. Kdor trdi, da je imel Max same lahke moštvene tekmece, se že v tej osnovi moti. Omenja se Rosberga, ki tudi ni slab dirkač. Je pa res da Hamiltona ni premagal svetovni prvak kot to včasih berem. Postal je šele, ko ga je premagal. Je pa vprašanje, kje bi vsi ti dirkači bili, če ne bi sedeli v tako dominantnih dirkalnikih kot je bil recimo Merc tista leta in Red Bull lani in predlani. Je pa nedvomno, da je Max v dominantnem dirkalniku v modernem obdobju, ko se dirkalniki praktično kvarijo zelo redko, pokazal lani največ.
kimikaze11.06.2024 13:31
Nedvomno je imel tudi daleč najboljše pogoje za to statistiko, kjer se je vse maksimalno poklopilo kot se zelo redko kdaj tako, če se je skozi zgodovino sploh kdaj tako. Moštevi kolega kot da ga ni, najbližja konkurenca iz ostalih ekip na dirki tudi več kot sekundo na krog počasnejša. Torej pritiskov večino časa nobenih, daleč največji sovražnik pa okvare, ki pa so kot si že sam ugotovil, v tem stabilnem obdobju redke, ter lastne napake, ki pa jih je zaradi odsotnosti pritiskov tudi uspel izničiti.
kolesarxy11.06.2024 13:56
Tudi Ham je imel superioren avto pa nič okvar. Izkoristil pač ni v taki meri.
kimikaze12.06.2024 16:48
Seveda ni imel niti pogojev, da bi lahko sploh izkoristil v taki meri. On pač ni imel tega luksuza, da so se mu sovozniki večina časa vozili pol sekunde do sekunde počasneje. Torej se je lahko Max vozil precej počasneje kot mu je material dopuščal, v primerjavi z Hamiltonom, in s tem čuval material, svoje napake in igral konsistenco. Seveda so bile tudi pri hamitltonu dirke, ko se je lahko počitniško peljal proti zmagi, a tu ni nobene primerjeve z Maxom, ki je to lahko delal skoraj vsako dirko. Ne me narobe razumet, to kar je Max pokazal je izjemno in je samo še teoretično možno preseči, realno pa ne verjamem, da bo kdo to ponovil, ker za to je veliko premalo samo talent, pa naj bo ne vem kakšen.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija