Dirkalniki F1 bodo počasnejši od letošnjih dirkalnikov F2

Sezona 2026
Dirkalniki F1 bodo počasnejši od letošnjih dirkalnikov F2
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
11.06.2024 22:32

Po predstavitvi pravil za leto 2026 in ob upoštevanju smernic za dirkalnike se je potrdila skrb več ekip. Testiranja v simulatorju so pokazala, da bodo dirkalniki Formule 1 v sezoni 2026 počasnejši od trenutnih dirkalnikov Formule 2.

Urša Prosenjak HB Press

Čeprav se Formula 1 ponaša s slovesom kraljevega razreda motošporta z najnaprednejšo tehnologijo in najhitrejšimi avtomobili na svetu, bo slednje po letu 2026 postavljeno pod vprašaj

»Dirkalniki, kakršni so v osnutku pravil, niso dovolj hitri v zavojih, so pa prehitri na ravninah. To dvoje je treba uravnotežiti,« je opozoril vodja ekipe McLaren Andrea Stella.

Nova pravila je na simulatorju preizkusil tudi James Vowles. »Pomembno je, da smo še vedno vodilna serija v motošportu, tako nas vidim. Kot takšni moramo ohranjati svoj obstoječi nastop in hitrost. Trenutno je razlika med nami in dirkalnikom F2 lahko tudi le nekaj sekund.«

Vseeno pa ne verjame, da se bo hitrost Formule 1 izenačila s Formulo 2. »Ravno ta teden je prišlo do dveh sprememb, ki sta odvzeli kar nekaj downforca. Prepričan sem, da bomo v zvezi s tem prišli do boljše rešitve. Potrebno je malo več dela,« je dodal vodja ekipe Williams.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija