Nisem se še pripravljen odpovedati sanjam o F1

Mick Schumacher
Nisem se še pripravljen odpovedati sanjam o F1
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
16.06.2024 06:22

Po dveh slabih sezonah pri Haasu je Mick Schumacher lani ostal brez sedeža, a ni še povsem izgubil upanja.

Urša Prosenjak HB Press

V lanski sezoni je bil Schumacher rezervni dirkač za Mercedes in McLaren, a ni nikoli vozil. V letošnjem letu je še vedno rezervist pri Mercedesu in pogosto ga je mogoče opaziti med pogovorom s Totom Wolffom, a do zdaj v dirkalnik F1 še ni sedel.

Ta vikend tekmuje na 24 Le Mansa za Alpine, a še vedno upa, da se bo prej ali slej lahko vrnil v Formulo 1. »Nisem še pripravljen, da bi se odrekel tem sanjam,« je povedal novinarjem.

Žal pa vsaj v tem hipu pretirano realnih možnosti za njegovo vrnitev ni videti, posebej ob upoštevanju dejstva, da so brez pogodbe za prihodnje leto v tem trenutku celo nekateri trenutno aktivni dirkači, kot denimo Carlos Sainz.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
rovokopac16.06.2024 21:41
Prej se boš sprijaznil, boljše bo zate. Nisi taprav.
Whiteswan17.06.2024 06:51
Najboljse da s stricem ralfom vino prodajas v brdih.
M.S.17.06.2024 11:30
Mick ima dokaj neupravičeno slab renome v F1. Mislim, da je odpeljal zelo solidni dve leti v F1 (za rookie-ja). Prvo leto je bil Haas tako slab, da vse drugo razen zadnjih dveh mest je bilo kot zmaga. V tem letu je gladko premagoval moštvenega kolega. Dejansko je bila njegova rookie sezona šele drugo leto, ko je Haas dejansko imel dirkalnik za borbo v sredini polja. Počasen štart v sezono, ampak je skozi leto zelo stopnjeval formo in kljub enormnem pritisku odlično odpeljal drugi del sezone. Konstantno boljši od Kevina na dirkah, z nekaj smole (in ekipnih odločitev) je ostal brez nekaj zagotovljenih točk (Avstrija, Monza, itd). Črna pika so bile te tri (!) nesreče, ampak kdo jih pa v rookie sezoni ne dela?! Mislim, da mu Haas in omogočil pokazati svojega potenciala in res upam, da v prihodnosti dobi še eno priložnost. Še vedno je v igri Mercedes (za eno leto, dokler Antonelli ne dozori v Williamsu ali F2), tudi pri Alpinu ga zelo hvalijo in pravkar se je tam sprostil sedež Ocona. Tudi Gasly še ni potrjen. Te dve opciji sta še vedno odprti. V WEC-u nastopa zelo solidno, nazadnje bil na dirki LeMans najhitrejši od Alpinovih dirkačev (z najmanj izkušnjami). Je tudi testiral star dirkalnik Mercedesa v Barceloni prejšnji teden skupaj z Antolnellijem. Časov zaenkrat niso razkrili, me res zanima primerjava med njima.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija